Tjen 60.000 kroner på at udleje din bil

Hundredvis af danskere strømmer til onlinetjenesten MinbilDinbil.dk, der med Airbnb som forbillede giver bilejere mulighed for at tjene gode penge på at udleje deres biler til folk, som bor i nærheden.

Den private danske bilpark holder stille over 95 procent af årets 8.765 timer, og mange har allerede opdaget MinbilDinbil, hvor bilejerne udbyder deres bil til leje for en pris, man selv fastsætter i konkurrence med andre.

Det skriver metroxpress.

De etablerede biludlejningsfirmaer kan frygte, at tjenesten får yderligere succes. Og mange skeptiske private bilejere kan frygte, om deres udlejede bil kommer ramponeret retur, hvis de lejer den ud.

Men bilerne forsikres i udlejningsperioden af GF Forsikring, og MinbilDinbil fungerer på samme måde som Airbnb, hvor private indgår aftaler med andre private om at udleje boliger.

På begge tjenester skriver udlejere og lejere offentligt omtaler af hinanden, hvilket motiverer folk til at opføre sig ordentligt.

Tjenestens direktør, Stefano Zorzikan, håber, at han gør miljøet en tjeneste.

»At leje en bil af og til lidt nede ad vejen, når man har brug for det, er en meget bedre brug af ressourcer end vores sædvanlige brug og smid væk-kultur. Hvis vi vænner os til ikke hele tiden at købe nyt, kan vi spare os selv for en masse penge og miljøet for en masse CO2,« siger han til metroxpress.

Man skal have haft et kørekort i tre år for at leje en bil via tjenesten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere