Tivoli mister gæster og taber millioner

Tivoli fylder søndag 167 år. Men fødselsdagen bliver fejret med dystre regnskabstal. Underskud på 71,7 millioner kroner og faldende besøgstal.

Søndag stod på en storstilet fødselsdagsarrangement i Tivoli, da forlystelsesparken i hjertet af København fyldte 167 år. Samtidig holdt bestyrelsen møde og gennemgik regnskabet for første halvår, og det var bestemt ikke nogen fest.

I forhold til sidste år falder omsætningen, underskuddet vokser og færre gæster lægger vejen forbi Tivoli.

Før skat er Tivolis underskud for årets første seks måneder på 71,4 millioner, mens besøgstallet er skrumpet fra 1.218.000 millioner sidste år til 1.067.000 i år. Det er et fald på 151.000 gæster - svarende til 12 procent.

Tivolis økonomidirektør Claus Dyhr mener, at vejret er skyld i krisen.

- Starten på Tivolis sommersæson 2010 var præget af dårligt vejr med meget nedbør og koldere temperaturer end normalt for perioden april til juni måned. Det dårlige vejr har præget Tivolis besøgstal for perioden 15. april til 30. juni 2010, som ligger under sidste år. Ud over det dårlige vejr, savner København fortsat turister og således også Tivoli. De manglende såvel danske som udenlandske gæster har betydet et fald i omsætningen, siger Claus Dyhr.

Tivoli mærker dog en fremgang i den seneste tid og fastholder derfor forventninger til året, der sigter mod et overskud på 20 millioner kroner. Det er blandt anden en ny Rasmus Klum-legeplads, der trækker folk til.

- Vi kan glæde os over en god juli måned samt en rigtig god start på august måned, ligesom Tivolis nye legeplads med Rasmus Klumps univers er blevet særdeles godt modtaget af især vores yngste gæster, siger Claus Dyhr.
/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere