Tivoli klager over unfair konkurrence

Den høje danske moms holder turisterne væk fra blandt andet Tivoli, lyder det fra parkens direktør, Lars Liebst, der finder reglerne konkurrenceforvridende.

Den store forlystelsespark Tivoli gør sig ikke mange forhåbninger om at tiltrække flere turister, når den torsdag åbner dørene for endnu en ny sæson.

Momsen i stort set alle andre EU-lande er nemlig blevet nedsat så kraftigt, at den danske turistbranche ikke har nogen chance for at hamle op med det, mener Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst

Historien med de mange færre turister er en grum historie. Det er en unfair konkurrence. Og den rummer i virkeligheden noget, som turisterhvervet og politikere må tage sig af, for vi kan ikke klare det selv, siger han til RB-Børsen.

Hvis Tivoli og resten af turistbranchen igen skal tiltrække udenlandske turister, bliver Danmark nødt til at have samme vilkår som de øvrige EU-lande, siger Tivoli-direktøren.

Man skal indse, at turisterhvervet skal ses som et eksporterhverv. Når turisterne kommer, får vi udenlandsk valuta ind i vores kasse. Vi er nødt til at have samme vilkår som resten af Europa, ellers er der en skævvridning. Det er fint at holde fanen højt politisk, men i realiteternes verden duer det ikke, siger Lars Liebst til RB-Børsen.

Den danske turisme, heriblandt Tivoli, har det sidste år mistet mange markedsandele til stort set alle andre europæiske lande. Alt imens har store lande som Frankrig og Tyskland nedsat momsen til henholdsvis 5 procent og 9 procent. I Danmark er momsen stadig 25 procent.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere