Tingbjerg-drab: Mistænkt forsøgte først at skyde en anden

Pistolen gik i baglås, og ung mand nåede at flygte, da 17-årig blev dræbt i København i weekenden.

Den 20-årige mand, som mistænkes for at have likvideret en teenagedreng med to skud i hovedet, forsøgte at dræbe en anden mand i Tingbjerg.

Ifølge politiet prøvede han også at skyde en jævnaldrende mand i panden ved stenbænkene i den københavnske bydel, hvor den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh blev slået ihjel søndag.

Det fremgår af sigtelsen fra Københavns Politi, som BT har fået indsigt i. Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen bekræfter over for avisen, at den 20-årige både er sigtet for drab og forsøg på manddrab.

- Når du nu spørger direkte, så er svaret ja. Han er både sigtet for drab og drabsforsøg, siger politimanden til BT.

Ifølge sigtelsen gik gerningsmanden hen til det sted, hvor de to personer sad på Ruten, hev en pistol op af bukselinningen og tog ladegreb.

Han rettede pistolen mod den 20-åriges pande og trykkede på aftrækkeren. Men en patron havde sat sig fast i våbnet, og offeret nåede derfor at flygte.

Det gjorde 17-årige Saleh ikke. Han fik ifølge politiet to skud i hovedet og døde senere på hospitalet.

Tysk politi anholdt onsdag den formodede drabsmand i lufthavnen i Düsseldorf, efter at han tidligere på dagen var blevet eftersøgt.

Den drabsmistænkte, som er af tyrkisk oprindelse, har både et groft hjemmerøveri, gaderøveri, påsat brand og en fangeflugt stående på sit kriminelle cv.

Politiet havde allerede fat i ham, da han kun var 16 år. Det skete ved et groft hjemmerøveri i Tingbjerg 6. december 2009.

Ved røveriet fik en 55-årige mand et pudebetræk over hovedet og en nøglesnor omkring halsen og blev desuden udsat for flere spark og slag.

Den 20-årige blev idømt to et halvt års fængsel for sin rolle i hjemmerøveriet samt et andet røveri, som også fandt sted i Tingbjerg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere