Tiltalt polak er tavs i sag om bilbombe

En polsk mand, der er tiltalt for drabsforsøg med en bilbombe, har siden anholdelsen været overraskende tavs.

Det var ikke mange ord, der kom ud af den polske statsborger AH, da politiet fandt ham i en lejlighed i Birkerød i september sidste år og efterfølgende anholdt ham for grov afpresning og drabsforsøg.

- Det er dybt underligt, at der ikke var nogen reaktion, når man bliver sigtet for at have lavet en bombe. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Det sagde hovedefterforskeren fra Københavns Politi mandag i Retten i Frederiksberg.

AH har siden sin anholdelse nægtet at udtale sig til politiet, og under retssagen har han kun svaret i meget korte sætninger på polsk, som hans tolk har oversat for ham.

Han er sammen med en anden mand, den 38-årige ASP, der er dansk statsborger med polske rødder, tiltalt for afpresning og for at have placeret en bombe under en families bil i august sidste år i Valby.

Begge mænd nægter sig skyldige.

Efterforskerne har fundet bombelignende genstande i den campingvogn, som AH boede i, men AH nægter ethvert kendskab til bilbomben.

ASP har et udestående med familien om 750.000 kroner, som han mener, at den skylder ham for at have renoveret et hus. Dette er familien dog uenig i.

- Jeg har aldrig været ude for, at en helt almindelig familie bliver udsat for en bombe på grund af en byggesag, forklarede efterforskeren i retten til senioranklager Jakob Buch-Jepsen.

Under afhøringen af hovedefterforskeren sidder AH med sine briller langt ude på næsen og kigger koncentreret ned i sine papirer, mens han siger nogle få ord til tolken.

Retssagen fortsætter tirsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere