Tiltalt for bilbombe: Offer skyldte mig 750.000

En familie skyldte håndværker 750.000 kroner, inden en bombe blev placeret under dens bil, forklarer tiltalt.

En økonomisk tvist var i årevis roden til en kontrovers mellem en familie fra Valby i København og den 38-årige ASP, der er tiltalt for drabsforsøg og afpresning ved at have placeret en bilbombe under familiens bil i august sidste år.

Det forklarer ASP onsdag i et nævningeting i Retten på Frederiksberg.

Ifølge den 38-årige entreprenør skyldte familien ham 750.000 kroner for renovering af deres bolig. Arbejdet blev påbegyndt i 2008, men sat på pause, fordi ASP ikke fik de penge, han havde krav på.

Nægter sig skyldig

- Jeg sagde stop på et tidspunkt, hvor jeg ikke kunne klare det økonomisk længere, siger ASP, der er dansk statsborger med polske rødder.

ASP nægter sig skyldig i sagen, hvor han står tiltalt sammen med den 54-årige polske statsborger AH.

I et forsøg på at inddrive de 750.000 kroner hyrede ASP på et tidspunkt en advokat fra Hørsholm og siden et inkassofirma. Det lykkedes ham imidlertid ikke at få fingrene i pengene.

Sideløbende besøgte ASP også familiens adresse på Lindebugten i Valby mindst én gang. Her efterlod han en seddel under vinduesviskeren på familiens bil.

Sendte betalingspåmindelser på sms

Han sendte også to sms'er til kvinden i villaen. I den ene stod der: "Påmindelse om betaling: I har stadig ikke betalt for renovering af kælder. Se at få styr på det."

Anklager: Har du nogensinde sagt til NL (forurettet, red.), at du altid får dine penge?

- Jeg har sagt det til GS (anden forurettet, red.). Jeg har altid haft glade kunder, og jeg har ikke haft nogen mistanke om, at de ikke ville betale, siger han.

Et par dage før, bomben blev fundet, så vidner ASP's hvide varevogn ved familiens adresse. Han afviser imidlertid, at han var på stedet.

- Nej, det var jeg ikke.

Tiltalt for besiddelse af slagvåben

ASP er desuden tiltalt for at være i besiddelse af en totenschlæger, der er et slagvåben.

- Den er blevet fundet på værkstedet, men det er ikke min, siger han, men erkender, at han har været i besiddelse af en strømpistol og 25 peberspray.

Begge dele brugte han til at beskytte sig, når han skulle hente store partier materialer i Polen, forklarer han.

Bomben var konstrueret til at gå af, når venstre fordør blev åbnet af et af familiemedlemmerne. Men bomben virkede ikke efter hensigten, hvorfor familien opdagede den og slog alarm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik