Tidligere fjender i bandemiljøet er nu venner

Gruppen fra Mjølnerparken støtter nu de gamle fjender fra Hells Angels. Det skriver Ekstra Bladet.

Foto: TV 2 Lorry Arkivfoto

I løbet af de seneste to måneder har gruppen fra Mjølnerparken og rockerne nærmet sig hinanden - og nu står de altså på samme side mod gruppen fra Blågårds Plads på Nørrebro i København. Det bekræfter kilder i politiet over for Ekstra Bladet.

Gruppen fra det sociale boligbyggeri Mjølnerparken på Nørrebro stod ellers i bandekrigens første år i frontlinjen sammen med grupperingen fra Blågårds Plads i kampen mod rockerne. Blandt andet stod folkene fra Mjølnerparken bag det spektakulære attentatforsøg mod Gucci-rockeren Brian Sandberg og hans følge på en Sticks n' Sushi-restaurant i Hellerup i sommeren 2009.

Senere kom det så frem, at rockerne og gruppen fra Mjølnerparken havde sluttet fred via en gruppe kurdere med tilknytning til PKK i Berlin.

Stemningen mellem gruppen fra Mjølnerparken og folkene fra Blågårds Plads blev derefter mere presset. I februar 2010 blev der fra en forbikørende bil affyret en serie skud mod en gruppe unge med tilknytning til Mjølnerparken. Det skete i Heimdalsgade på Nørrebro. To blev ramt. Kort efter var der en række sammenstød i landets fængsler. Blandt andet i Vridsløselille Statsfængsel, hvor en person fra Blågårds Plads blev overfaldet med et stemmejern. Senere raserede Blågårds Plads-gruppen en vandpibebar tæt på Mjølnerparken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik