TIB-formand i regionen tabte magtkamp

Et af Roskildes kendte politiske ansigter, det socialdemokratiske byrådsmedlem Torben Jørgensen, er ikke længere formand fagforeningen Træ, Industri og Byg (TIB) Region Sjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

Torben Jørgensen valgte at nedlægge sit formandshverv på et repræsentantskabsmøde i december og fratrådte sit lønnede formandsjob allerede ved årsskiftet. Baggrunden for beslutningen var uenighed i TIB Region Sjællands fremtidige ledelsesstruktur. Ny formand i TIB Region Sjælland er Johnny Frimann Storm.
- Jeg har længe kæmpet for en anden ledelsesstruktur. Men jeg måtte erkende, at jeg stod alene med mine synspunkter i forhold til den øvrige ledelse. Det har jeg taget konsekvensen af og er gået af efter helt eget ønske, siger Torben Jørgensen.Han erkender, at beslutningen er parakdosal, fordi han for få måneder siden opgav at udfordre Roskilde Kommunes borgmester Poul Lindor Nielsen som socialdemokratisk borgmesterkandidat med den begrundelse, at arbejdet som TIB-formand krævede al opmærksomhed.
- Det er rigtigt, at det så kan virke underlig, at jeg nu ikke længere er formand for TIB Region Sjælland, men sådan er det. Og borgmesterdrømmene har jeg helt lagt bag mig, siger Torben Jørgensen.
Trods de skrinlagte borgmesterdrømme har 60-årige Torben Jørgensen dog ikke opgivet de politiske ambitioner.
- Tværtimod får jeg nu endnu mere tid til at hellige mig arbejdet i Roskilde Kommunes byråd og ikke mindst min post som formand for socialudvalget, siger Torben Jørgensen.
Desuden er han konsituteret formand for Roskildes lokale afdeling af fagbevægelsens paraplyorganisation LO.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere