Thor Pedersen stopper i politik efter valg

Der skal være plads til et liv efter politik, mener Folketingets formand Thor Pedersen, der forlader Folketinget efter næste valg. Det oplyser Venstre i Nordsjælland til Frederiksborg Amts Avis.

Folketingets nuværende formand, tidligere finansminister Thor Pedersen (V), forlader Folketinget efter næste valg. Thors Pedersens meddelelse er helt i overensstemmelse med hans udmeldinger ved valget i 2007, hvor han oplyste, at der også skulle være plads til et liv efter politik. Det siger formand for Venstre i Hillerød-kredsen i Nordsjælland, Bo Madsen.

- Han ville naturligvis - hvis der kom et hurtigt valg efter valget i 2007 - være til disposition for kredsen som den tro partisoldat, han altid har været, men en fuld valgperiode ville betyde, at han ikke ville søge genvalg, siger Bo Madsen.

Thor Pedersen har repræsenteret Hillerødkredsen i mere end 25 år og har været aktiv i politik i 36 år. Fra 1974 til 1986 var han kommunalbestyrelsesmedlem i Helsinge - heraf borgmester fra 1978 til 1986.

Siden 1. januar 1985 har Thor Pedersen været medlem af Folketinget, heraf 13 år som minister og siden 2007 som formand for Folketinget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere