Test: Intet slår den billigste and

Kan en pekingand fra Tyskland til 27 kroner kiloet smage lige så godt som en økologisk, fritgående and fra Danmark til 70 kroner per kilo?     

Ja, lyder det korte og politisk ukorrekte svar. I hvert fald hvis man spørger lærere og elever på Hotel- og Restaurantskolen i København, der har smagt på syv ænder i en blindtest for Politiken.

Ifølge kokkene smager de to ænder lige godt, selv om den ene altså er 260 procent dyrere, økologisk og opdrættet i Danmark. Det overrasker ikke Gitte Gross, der er bromatolog og leder af Nationalt videncenter for sundhed og fødevarer.

»Der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det kan der være, men det er ikke en regel«, siger hun til Politiken.
     
Kokken Lars Sonne-Hansen, der er forstander ved Suhrs Madakademiet i København, er enig:
     
»Jeg tror, at vi som forbrugere gerne vil bilde os selv ind, at vi får, hvad vi betaler for. Men jeg har deltaget i mange smagstester, hvor sammenhængen mellem pris og kvalitet har været svær at få øje på. Man må smage sig for«, siger han til Politiken. m den ene altså er 260 procent dyrere, økologisk og opdrættet i Danmark. Det overrasker ikke Gitte Gross, der er bromatolog og leder af Nationalt videncenter for sundhed og fødevarer.
     
»Der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det kan der være, men det er ikke en regel«, siger hun til Politiken.
     
Kokken Lars Sonne-Hansen, der er forstander ved Suhrs Madakademiet i København, er enig:
     
»Jeg tror, at vi som forbrugere gerne vil bilde os selv ind, at vi får, hvad vi betaler for. Men jeg har deltaget i mange smagstester, hvor sammenhængen mellem pris og kvalitet har været svær at få øje på. Man må smage sig for«, siger han til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik