Biler bringer nu en corona-test tættere på dig

Som supplement til de hvide testtelte skal specialudstyrede testbiler overvåge smitten i samfundet og slå ned på smittekæder ved at teste nære kontakter til smittede.

Fredag tog en prøvetagningsvogn ud på sin første køretur i Sjælland med det formål at hjælpe med prøvetagning og smittesporing af coronavirussen.

Det sker som led i regeringens teststrategi, som har det formål at få testet så mange borgere som muligt, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. 

- For at kunne opspore smittekæder overalt i landet, har vi brug for decentrale løsninger, så vi kan teste et bredt udsnit af befolkningen. Vi har et lavt smittetryk i Danmark, og vi er nu et af de lande i verden, der har testet flest personer per indbygger. Det skal vi fortsætte med, og her kan det mobile testkøretøj spille en vigtig rolle i forhold til aktiv smitteopsporing, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet.

Kan komme hjem til borgeren

De nye biler kan køre ud til borgere i kommuner, hvor der ikke er testfaciliteter som de hvide opstillede telte i nærheden. 

Køretøjerne kan bidrage til, at svækkede borgere ikke skal ud på en længere køretur for at blive testet og i stedet kan blive testet i hjemmet. Derudover kan bilerne også komme forbi arbejdspladserne og teste ansatte. 

- Test og opsporing er vigtige elementer i den nationale teststrategi nu, hvor vi skal ruste os til en længere periode med corona i Danmark, samtidig med at vi genåbner samfundet, siger ministeren.

Behovet for prøvetagningsvogne vil løbende blive taget op til overvejelse i dialog mellem Testcenter Danmark og de enkelte regioner.

Se en af de rullende testvogne i videoen nederst

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

955dc6b6-d7f0-4492-9047-3091410b64f0

Lange køer for at blive testet efter smitteudbrud i København

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere