Terrorvidne stukket af på bryllupsrejse

Anklager opgiver at føre vidne i terrorsag. Vidnet er taget på bryllupsrejse og kommer først hjem på fredag.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Der er spækket med mennesker i den store nævningesal i Retten i Glostrup. Masser af politifolk, forsvarsadvokater, tiltalte, dommere, nævninger og pressefolk. Men der mangler alligevel en.

Det drejer sig om et vidne i den store terrorsag mod fire svenskere, som er tiltalt for at planlægge terror mod JP/Politikens Hus i København.

Vidnet har selv været anholdt i sagen. Det var nemlig ham, som skaffede en lejlighed i Herlev til tre af de tiltalte. Den lejlighed som dannede rammen om en større anholdelsesaktion den 29. december 2010.

Vidnet AS blev løsladt umiddelbart efter anholdelsen, og anklagemyndigheden har siden valgt at droppe sigtelsen mod ham i sagen.

Onsdag skulle manden så dukke op i Glostrup for at afgive forklaring i sagen. Men det gjorde han ikke.

- Det er ikke, fordi han er stukket af. Jeg har talt med hans nærmeste familie og har fået at vide, at han er på bryllupsrejse og vender hjem den 5. maj, lød det fra advokat Thorkild Høyer.

Anklagemyndigheden har dog ikke til sinds at vente på, at vidnet får overstået hvedebrødsdagene, og anklager Gyrithe Ulrich har derfor valgt helt at droppe vidnet. Og den er forsvarsadvokaterne med på.

Gyrithe Ulrich ville i første omgang læse vidnets tidligere forklaringer til politiet op, men det ville forsvarsadvokaterne ikke være med til, og derfor blev den plan heller ikke til noget.

Af hensyn til vidnets sikkerhed valgte retten i Glostrup onsdag at nedlægge navneforbud. Det skete efter begæring fra advokat Thorkild Høyer, der ud over at repræsentere den tiltalte MA også er advokat for vidnet.

Selv om vidnet ikke dukker op, er det derfor nu forbudt at udbrede oplysninger, som kan afsløre vidnets identitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik