Terrordømt fra Glasvej kræver udvisning omstødt

Terrordømt afghaner benytter sig af sin ret til at få bedømt sin udvisning med nye øjne. Den terrordømte afghaner Abdoulghani Tokhi kræver nu at få ændret den dom til udvisning, som Østre Landsret stadfæstede i juni 2009. 27-årige Tokhi er dømt i den såkaldte terrorsag fra Glasvej.

Foto: TV2/Lorry

Det oplyser advokaturchef Dorit Borgaard fra Københavns Politi onsdag til Ritzau.

Tokhi har med henvisning til en bestemmelse i udlændingeloven bedt om, at udvisningsspørgsmålet igen bliver indbragt for retten. Det kommer til at foregå torsdag i næste uge ved Retten på Frederiksberg.

Tokhi blev i 2009 idømt otte års fængsel af Østre Landsret for at planlægge terror. I samme sag blev den jævnaldrende Hamma Khürshid idømt 12 års fængsel.

Sagen opstod, da Politiets Efterretningstjeneste (PET) i maj 2007 skyggede Khürshid, da han vendte tilbage til Danmark efter et ophold i Pakistan. Det førte PET til lejligheden på Glasvej.

Otte personer blev anholdt i sagen, men kun Khürshid og Tokhi blev tiltalt og dømt.

I forbindelse med sagen kom det frem, at de dømte havde foretaget en prøvesprængning i en opgang med sprængstoffet TATP, der på grund af sin ustabile karakter også kaldes "satans mor".

Da Tokhi blev dømt til udvisning i 2009, kom det frem, at han forlod Afghanistan som etårig. Han har været i Danmark, siden han var syv. Det kom også frem, at han ikke kender den familie, som han har tilbage i Afghanistan.

Ifølge udlændingelovens paragraf 50 kan en udlænding, der er dømt til udvisning, forlange spørgsmålet behandlet på ny, når der efter udlændingens opfattelse er "indtrådt væsentlige ændringer i udlændingens forhold".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik