Telebranche rammer mur af modstand

Seks ud af 29 kommuner havde tilmeldt sig, da KL i går inviterede telebranchen og kommunerne i Region Hovedstaden til dialogmøde i Frederiksværk.

Foto: Lorry

Telebranchen møder særligt store udfordringer i Nordsjælland ifølge Frederiksborg Amts Avis.

- Nordsjælland er et af de steder, hvor vi har de største udfordringer. Ingen vil have master stående. Det er en af grundene til, at dækningen er så dårlig langs Kystbanen. Sådan siger Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien og i går blandt talerne på et dialogmøde om bedre mobildækning.

Mødet, som blev holdt i Gjethuset i Frederiksværk, havde som sit fornemste formål at fremme dialogen mellem mobiloperatørerne og de kommunale og regionale aktører. Men kun seks ud af de i alt 29 inviterede kommuner i Region Hovedstaden havde meldt sig til.

Ærgelse over ringe fremmøde

- Det er dødhamrende ærgerligt, siger Jakob Willer og erkender, at den manglende opbakning muligvis til dels kan forklares med, at mobildækningen mange steder rent faktisk er udmærket.

- Men det her handler ikke bare om at få dækket nogle mobilhuller her og nu. Det handler også om fremtiden, hvor behovet og belastningen vil blive større og større, siger han.

Mødet i går i Frederiksværk var det tredje af i alt fem regionale dialogmøder, der skal sikre den bedst mulige anvendelse af de seks milliarder kroner, som teleselskaberne over de kommende tre år vil bruge på at forbedre mobildækningen.

Ifølge chefkonsulent i KL Anni Kær Pedersen var opbakningen noget større til de første møder, som blev holdt i Vestjylland og Sønderjylland.

- Det er muligt, at problematikken er en anden på Sjælland end i Jylland.

Så det kan da godt være, vi ender med en jysk model, en fynsk model og en sjællandsk model for den gode dialog, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik