Teenager nægter sig skyldig i drabsforsøg ved tattooshop

En 16-årig dreng sidder sammen med en 25-årig på anklagebænken i sag om drabsforsøg. Begge nægter sig skyldige.

To unge mænd nægter sig ved Retten i Roskilde skyldige i at ville dræbe Bandidos-relaterede personer, da der blev affyret skud mod en tatovørforretning sidste år.

Det står klart mandag, hvor sagen mod de to bliver indledt.

Den ene tiltalte var blot 15 år på gerningstidspunktet.

Ifølge anklageskriftet blev han sammen med en dengang 14-årig dreng sendt ud på mission af den anden tiltalte for at dræbe Bandidos-medlemmer. Det var også den nu 25-årige, der gav drengene en revolver.

Motivet var ifølge politiet en hævnaktion i konflikten mellem Black Cobra og Bandidos.

Episoden skete tidligt på eftermiddagen 6. februar sidste år. Her blev der affyret to-tre skud mod tatovørforretningen "State of Grace" på Nørre Boulevard i Køge.

I forretningen befandt sig fire personer, hvoraf nogle har forbindelse til Bandidos, står der i anklageskriftet. Ingen blev dog ramt.

Efter skyderiet skulle de to teenagere være flygtet på en stjålet knallert.

Den 25-årige var angiveligt en af de ledende figurer i Black Cobra i Køge.

Han blev kort tid inden skudangrebet overfaldet af to Bandidos-prøvemedlemmer, hvilket skulle være motivet til drabsforsøget.

Det var ifølge anklagen den 14-årige, der affyrede skuddene mod tatovørshoppen, men da han var under den kriminelle lavalder på gerningstidspunktet slipper han for en straffesag og blev i stedet overdraget til de sociale myndigheder.

De to på anklagebænken har indvandrerbaggrund. De nægter sig begge skyldige i drabsforsøg, men den 16-årige erkender, at han har medvirket til "fareforvoldelse". Det var dog ikke efter pres fra den 25-årige.

Politiet er massivt til stede ved Retten i Glostrup, hvor retssagen er flyttet til fra Roskilde på grund af sikkerhed. Alle tilhørere bliver kropsvisiteret og skal igennem en metaldetektor, inden de kan sætte sig i salen.

Sagen skulle være startet mandag morgen klokken 9.30, men den ældste af de tiltalte var i løbet af natten blevet indlagt på hospitalet, fordi han var blevet fejlmedicineret, da han modtog en anden mands medicin. Retten begyndte derfor først klokken 13.

Ud over drabsforsøg er den 16-årige tiltalt for overtrædelse af våbenloven, stjålet en knallert besiddelse af en mobiltelefon, mens han var fængslet og for at være flygtet fra en sikker institution.

Den ældre tiltalte er yderligere tiltalt for besiddelse af mobiltelefoner i fængslet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere