Teenagedreng dræbt i Tingbjerg-skyderi

Ung mand er blevet skudt og dræbt i den uroplagede bydel Tingbjerg. Han blev slået ihjel med to skud i hovedet

Foto: Lorry

Den 17-årige dreng, som søndag aften blev ramt af skud i den københavnske bydel Tingbjerg, er afgået ved døden. Det oplyser Københavns Politi.

Han blev ramt af to skud i hovedet - affyret af ukendte gerningsmænd, som politiet nu er på jagt efter.

Der blev slået alarm om skyderiet ved 21.30-tiden, og massevis af betjente rykkede ud til Tingbjerg for at efterforske sagen. Men der er endnu intet motiv, ingen anholdte eller mistænkte, lyder det.

- Det er på nuværende tidspunkt ikke til at sige, om det er banderelateret eller ej, siger vagtchef Kim Nicholsen fra Københavns Politi.

Politiet har været massivt til stede på Rigshospitalet, hvor lægerne kæmpede for at redde det svært kvæstede skudoffers liv. Han var i yderst kritisk tilstand og afgik ved døden natten til mandag.

Skyderiet, som kostede den 17-årige livet, fandt sted på Ruten, der løber langs Utterslev Mose i Tingbjerg. Det er et boligområde, der ofte plages af uro og skudepisoder.

Det er anden aften i træk, at der er affyret skud på Ruten. Natten til søndag blev der løsnet mere end 30 skud mod en kiosk på denne vej. Ingen blev dog ramt.

Politiet vil ikke udelukke, at kioskskyderiet har at gøre med bandekonflikten, som siden nytår er blusset op i det storkøbenhavnske område. Her har der været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade.

Den formodede flugtbil fra kioskskyderiet blev kort før klokken 01 natten til søndag - få minutter efter skuddene blev affyret - fundet delvist udbrændt på Klausdalsbrovej i Bagsværd.

Den optrappede bandekonflikt har ført til, at Rigspolitiet i marts besluttede at udløse en ekstraordinær bevilling på 10 millioner kroner til Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og den særlige bandeenhed Task Force Øst.

Det skete efter, at en 19-årig mand blev dræbt af skud i Høje Gladsaxe i januar, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Adskillige andre er blevet såret i voldelige opgør.

En af hovedspillerne i konflikten er indvandrerbanden Loyal To Familia (LTF), som hovedsageligt holder til omkring Blågårds Plads på Nørrebro og i netop Tingbjerg, men også i Skovlunde og Kokkedal i Nordsjælland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik