Teaterlivet buldrer frem

På fire år er antallet af solgte teaterbilletter i Nordsjælland steget med 39 procent - eller knap 20.000 billetter, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

Teaterlivet i Nordsjælland har de seneste fire år oplevet en konstant fremgang og er det sted i landet, hvor der er den allerstørste fremgang i procent.

Det viser den årlige teaterstatistik fra Danmarks Statistik. For fire år siden var der 48.981 tilskuere til teaterforestillinger i Nordsjælland, og det tal er steget til 68.251 tilskuere i den seneste sæson. Et af de steder, hvor fremgangen kan opleves, er i Helsingør.

- Vi kan mærke, at Helsingør med Kulturværftet har fået infrastrukturen til et rigere kulturliv, og vi har nu helt andre muligheder for at vise forestillinger og teaterstykker. Vi har de seneste år haft forestillinger i Helsingør, som man også har kunnet rejse til London eller Paris for at se, siger Jens Frimann Hansen, direktør for Helsingør Teater.

Jens Frimann Hansen oplever desuden en anden positiv udvikling, som han finder lige så vigtig:

- Nu kan vi mærke, at der er flere under 50 år, der køber billet til teaterforestillingerne. Vi har set en nysgerrighed hos flere, der gerne vil se teater - også til forestillinger, hvor publikum måske ikke får det, de forventer, men det modsatte, fortæller Jens Frimann Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Teaterstatistikken viser, at teaterlivet i Nordsjælland ikke blomstrer på bekostning af teaterlivet i København, der ligger meget stabilt. Imidlertid er der nedgang i tilskuerantallet på Bornholm og i Vestjylland, og der er også steder i Nordsjælland, hvor teaterlivet er udfordret.

Mungo Park i Allerød og Klaverfabrikken i Hillerød viser flotte publikumstal, men det er kun få uger siden, at Frederikssund Teater advarede mod at en lukning kan komme på tale. Teaterforeningen, der trækker gæstespil til Frederikssunds-området, har svært ved at finde frivillige kræfter til foreningsarbejdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?