Team Danmark hæver støtten til elitesvømmerne

Dansk Svømmeunion får flere penge og bliver indplaceret som verdensklasseforbund hos Team Danmark.

Foto: TV2/Lorry

Dansk Svømmeunion kan se frem til at få øget støtte frem mod OL i Rio om tre år.

I eftermiddag afholder eliteorganisationen Team Danmark bestyrelsesmøde, hvor Dansk Svømmeunion er indstillet til at modtage lidt over syv millioner kroner i år.

- Det er en stigning på et par hundredetusinde kroner, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen.

Årsagen til stigningen i forhold til sidste år er primært begrundet i øgede udgifter til trænerstaben bag de danske elitesvømmere.

Australsk cheftræner i København

Den afgåede Paulus Wildeboer er blevet afløst af to personer, briten Nick Juba som landstræner, mens australieren Shannon Rollason er ny cheftræner på elitecentret i København.

- Nu får vi både en national elitetræner og en landstræner, så det er den primære begrundelse, siger Michael Andersen.

Team Danmark er meget tilfreds med de danske svømmeres resultater i den seneste støtteperiode fra 2009-12, også selvom det uventet ikke blev til medalje ved OL i London sidste år.

- Svømmerne har i 2009-12 lavet rigtig gode resultater til både EM og VM på langbane, og jeg synes, de havde et godt OL.

- Vi kunne godt have brugt en medalje, men når man ser på, hvor mange finaler de kom i, så var det et rigtig godt OL, siger Michael Andersen.

Stort potentiale i dansk svømning

Svømmeunionen bliver indplaceret som såkaldt verdensklasseforbund i støttekonceptet, der løber frem til 2016, hvor det næste OL bliver afholdt.

Badminton, cykling, håndbold, orientering, roning og sejlsport er de øvrige sportsgrene, som er indplaceret i denne kategori.

- Når vi kigger frem, er vi meget optimistiske. Der er et stort potentiale i dansk svømning. Vi har et VM i Barcelona til sommer, hvor jeg tror på gode resultater, og så er der EM på kortbane i december.

- Og når vi ser langt frem mod OL i 2016, har vi en tro på, at svømning kan vinde en eller to medaljer i Rio. Det er derfor, vi vælger at investere.

- Verdensklasseforbund skal tage medaljer til VM og OL, de forventninger har vi, siger Michael Andersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik