Taxachauffører i Storkøbenhavn skal være klogere

Jo klogere taxachaufføreren er - jo bedre service for passageren. Det mener Storkøbenhavns Taxinævn, som derfor vil have flere vognmænd og chauffører med eksamensbeviser, oplyser P4 København.

Foto: TV2/Lorry

 Der er 2.300 taxier i Storkøbenhavn og omkring 1.300 vognmænd. Mange vognmænd kører selv taxi, og hidtil har det mest været antallet af år bag rattet, der har haft betydning for en chauffør, som søgte en taxi-tilladelse - altså retten til at være vognmand - i Storkøbenhavn.
      Men nu er der indført et nyt pointsystem, hvor studentereksamen, mesterlære og andre uddannelser giver lige så mange point som tiden bag et rat.
      - Og det er for at få mere service, siger Ib Terp, borgmester i Brøndby (S) og formand for Storkøbenhavns Taxinævn.
      - Det skal jo ikke forstås sådan, at størstedelen af taxichaufførerne ikke er servicemindede. Men der er desværre også en del, der ikke er. Vi vil gerne have nogle mere stræbsomme folk ind i branchen, siger Ib Terp.
      Han understreger dog, at der ikke behøver at være lighedstegn mellem uddannelse og service-gen.
      - Men vi tror at ved at stille nogle kriterier op, så får vi flere til at gå ind i branchen, som i øvrigt ved, at det er en forretningsmæssig nødvendighed at være serviceminded, siger formanden for Storkøbenhavns Taxinævn.
      Pointsysystemet vil få konsekvenser for hele taxibranchen, mener vognmand Kefiat Hussain.
      - Min egen chauffør har planer om at finde andre veje, når det her bliver gennemført. Han har været chauffør i 13 år og vil også gerne være vognmand. Min nabo, som også er taxachauffør, har kørt i 12 år. Hvis pointsystemet bliver indført, så må han finde et andet arbejde, konstaterer Kefiat Hussain.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik