Taxa om Ubers skatteknap: Meget meget lidt goodwill

Ubers skatteindberetningsknap er intet værd, mener københavnsk taxavognmand.

Uber meldte tidligere i dag ud, at de vil indføre en knap i deres app, der gør det muligt for chaufførerne at indberette deres ture til Skat.

Men indberetningen er frivillig og derfor har den ingen værdi, mener taxachaufførerne.

- Det er et millimeterskridt i den rigtige retning, siger Thomas Wiigh Larsen, der er bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen TiD - Taxaførere i Danmark til TV 2 Lorry.

 

quote Det er et millimeterskridt i den rigtige retning.

Thomas Wiigh Larsen, bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen, Taxaførere i Danmark

Han mener, at Uber burde gå i dialog med Skat direkte i stedet for at lade det være op til den enkelte chauffør eller partner.

- De burde give Skat en liste over partnere, og så må vi håbe, at Skat gør deres arbejde, siger Thomas Wiigh Larsen, der selv kører taxa i København.

Han bakkes op af eksperter, der hæfter sig ved, at partnerne ikke har noget incitament til at indberette indtægterne til Skat. 

Det nemmeste ville derfor være at indberette skatteindtægterne for samtlige chauffører automatisk, lyder det.

- Vi har et indberetningssystem i Danmark, som fungerer rigtigt godt. Og det vil gøre det nemmere for alle parter at finde ud af, hvad der foregår, siger Bent Greve, skatteekspert og professor ved Roskilde Universitet.

Thomas Wiigh Larsen klager desuden over, at Uber-partnerne kører under andre regler end taxachaufførerne.

- Uber viser meget meget lidt goddwill med det her. Men ligegyldigt om partnerne betaler skat, så kører de fortsat uden alle de tilladelser, som taxachaufførerne skal have, siger Thomas Wiigh Larsen.