Tank i Gladsaxe mistænkes for vandsmitte

En vandbeholder i Høje Gladsaxe mistænkes for vandforureningen, der har ramt store dele af København.

En forurenet vandbeholder i Høje Gladsaxe er muligvis årsagen til, at hundredtusinder af københavnere skal koge vandet. Det fortæller forsyningsdirektør Per Jacobsen fra Københavns Energi til TV2 News.
Han fortæller, at nogle af højdebeholderne i Høje Gladsaxe er jordbeholdere, hvor der opbevares vand til københavnerne, som kan være blevet forurenet af flere store regnskyl over de seneste uger.
- Vi har jo de sidste 14 dage haft adskillige skybrud over København, og vi ved det er følsomt, når vi får de store regnvandsmængder. Så det kunne godt være en forklaring på at vi har fået E.-coli i vandet, siger han til tv-stationen.

Der er taget en lang række prøver af vandet, som der nu ventes svar på. Tidligst klokken 11 lørdag foreligger resultaterne, som kan afgøre om kogeanbefalingen skal ophæves.
Københavns Kommune har indkaldt sit beredskab og arbejder i øjeblikket på at få overblik over, hvor omfattende forureningen af drikkevand er i hovedstadsområdet.

Drikkevandet skal koges i hele området nord for Roskildevej, lyder opfordringen fra Københavns Kommune.
Det vil sige Nørrebro, Østerbro, Brønshøj, Husum, Tingbjerg, Vanløse og Frederiksberg, samt hele Indre By og Christianshavn, oplyser Københavns Kommune.

Vandforureningen er fundet på Nørrebro i København, og fordi Københavns vandsystemer hænger sammen med Frederiksbergs, gælder advarslen derfor også for Frederiksberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere