Talentløse gademusikanter er en plage for københavnere

Forestil dig en mand, der står og puster i sin blokfløjte uden for dit kontor dagen lang uden at have en tone i livet, det er hverdag i Københavns Indre By, hvor talentløse gademusikanter er blevet en plage.

Det seneste år har Indre By Lokaludvalg fået langt flere henvendelser fra frustrerede borgere og erhvervsdrivende end nogensinde før, hvilket har fået udvalget til at indkalde til et borgermøde om problemet.

Det skriver metroxpress.

»Vi har for eksempel talt med en frisør, hvis kunder sidder op til tre timer i frisørstolen, og al den tid kan de risikere at skulle lytte til den samme sang fra 'Titanic' - spillet af en, der ikke har talent,« siger Ole Benny Hansen, der er næstformand i lokaludvalget.

Kan kun påbyde folk at flytte sig

Og netop talentløsheden får direktør for handelsforeningen Københavns City Center Jan Michael Hansen til at foreslå, at potentielle gademusikanter skal bevise deres musikalitet, før de får tilladelse til at spille.

»Det ville sætte nogle grænser for, hvad man byder folk. Det er fint med gadeunderholdning, men kvaliteten er bare ofte for ringe,« siger han til metroxpress.

Den slags er der imidlertid ikke lovhjemmel til, fortæller Jesper Sejrø, chef for Byliv i Københavns Kommune. For faktisk kræver det slet ikke en tilladelse længere at spille på gaden i København, men ifølge reglerne skal man dog flytte sig mindst 100 meter en gang i timen.

»Vi kan kun påbyde folk at flytte sig. Hvis de er totalt ligeglade, er vores eneste mulighed at melde det til politiet,« siger han til metroxpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere