Tagbrand i Valby er under kontrol

Tirsdag aften var det lykkedes Københavns Brandvæsen at sikre, at tagbranden i Valby-ejendom ikke breder sig.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Københavns Brandvæsen havde tirsdag aften branden i en beboelsesejendom på Valbygårdsvej i Valby i København under kontrol.

- Vi har sikret, at branden ikke breder sig mere, oplyser brandinspektør Bo Schou, Københavns Brandvæsen.
Selv om der nu er styr på udbredelsen af ilden, er den voldsomme brand langt fra slukket. Ekstra mandskab sikrer, at brandfolkene kan fortsætte slukningsarbejdet natten til onsdag.

Ifølge Bo Schou bliver det sandsynligvis også nødvendigt at fortsætte hele onsdagen, før branden er helt slukket.
Alarmen om tagbranden gik klokken 15.20. De første meldinger lød på, at der var udbrudt brand i taget over to af ejendommens opgange, men ilden bredte sig hurtigt til taget over fire opgange.

Det er stort set lykkedes brandvæsnet at undgå, at ilden bredte sig fra tagetagen til de underliggende etager i ejendommen. Et par lejligheder på etagen under tagetagen blev dog hærget, inden det lykkedes at få ilden under kontrol.

Slukningsarbejdet har imidlertid givet store vandskader i de underliggende lejligheder, som beboerne derfor ikke umiddelbart kan vende tilbage til.

- Som billedet ser ud lige nu, vil de fleste af lejlighederne ikke være beboelige, siger Bo Schou.
200 mennesker er blevet evakueret på grund af branden. De blev tirsdag samlet på det nærliggende Sankt Anna Gymnasium, hvor de fik omsorg og rådgivning af Københavns Kommune.

Kommunen tilbyder genhusning, men ifølge lederen af Døgnvagten Klaus Scheibye ser det ud til, at beboerne allerede har den nødvendige hjælp fra deres forsikringsselskaber og familie og venner.
 
[/size]

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik