Tæsk til grundejere i Roskilde

Med en gennemsnitlig stigning på 73 procent i vurderingen af grundværdierne i Roskilde er der udsigt til øget beskatning af grundejerne. Ikke mindst fordi Roskilde Kommune også har hævet grundskylden, skriver Dagbladet Roskilde.

Bolig- og grundlejerne i Roskilde kan se frem til markante stigninger i vurderingen af ejendoms- og grundværdierne. Ifølge kontorchef Henrik Pontoppidan fra SKAT stiger ejendomsvurderingerne i Roskilde i gennemsnit med cirka 55 procent, mens grundværdien stiger cirka 73 procent. Netop i disse dage er vurderingerne sammen med årsopgørelserne på vej ud med posten. En af dem, der allerede har fået sin, er Jørgen Ulrich fra Veddelev nord Roskilde. Og her ligger vurderingen over gennemsnittet.
- Min ejendomsvurdering er steget med 90%, og grundværdien er steget med 110%, fortæller Jørgen Ulrich.
Og Henrik Pontoppidan fra SKAT forklarer, at der kan være udsving fra gennemsnittet i den størrelsesorden.
- Men inden folk klager, bør de se på, hvad handelspriserne i området ligger på, siger han.
Og det er vel at mærke ikke de aktuelle handelspriser, som jo er faldet de seneste måneder. Vurderingen er nemlig foretaget per 1. oktober 2007. Altså før ejendomsprisernes nedtur for alvor tog fart.
- Derfor er det vurderingen på det tidspunkt, der gælder. Også hvis folk klager over vurderingen. Der regner man ikke eventuelle fald eller stigninger i priserne frem til nu med, forklarer Henrik Pontoppidan.
Stigninger i ejendomsværdien får ingen indflydelse på skatten her og nu. Ejendomsværdiskatterne er nemlig omfattet af regeringens totale skattestop.
Men det er beskatningen af grundværdien ikke. Og i Roskilde Kommune har politikerne valgt at hæve grundskylden med to promille fra 22,47 promille til 24,47 promille i forbindelse med det seneste budgetforlig. Og fra 2009 er det den nye vurdering af grundværdien, der skal afregnes grundskyld efter.
Det er Jørgen Ulrich fra Veddelev langt fra tilfreds med.
- Jeg synes godt nok det nye byråd bryder grænser her. Det er brandbeskatning og mange boligejere vil ikke kunne klare det, siger Jørgen Ulrich.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere