Tærsbøl og Møller vil købe Helsingør Hospital

Det skal være Helsingør Kommune, ikke en tilfældig forretningsmand eller investeringsvirksomhed, som får muligheden for at udvikle hele området ved Helsingør Hospital.

Derfor går Socialdemokraterne og De Konservative, der repræsenterer et flertal i Helsingør Byråd, nu ud og foreslår, at kommunen optager direkte forhandlinger med Region Hovedstaden om et køb af området, skriver Helsingør Dagblad.

- Vi hører hele tiden rygter om, at regionen har tænkt sig at sælge hospitalsområdet til en lav pris til statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, som så skal sælge det videre. Men vi kan lige så godt gå ind og købe det til at starte med. Udgangspunktet er, at det skal være en god forretning, forklarer Henrik Møller.

Som bekendt lukkede Region Hovedstaden for nogle måneder siden Helsingør Hospital - bortset fra Psykiatrisk Center Helsingør, der stadig fungerer på grunden ved Esrumvej og ikke er omfattet af regionens salgsplaner.

Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger er den offentlige vurdering på hele det 154.000 kvadratmeter store område på cirka 215 millioner kroner - inklusiv det psykiatriske hospital. Men den pris skal Freja Ejendomme sandsynligvis ikke betale til regionen for sygehus-arealet, hvor det tomme hospital står.

- Vi skal under ingen omstændigheder betale en pris, der svarer til vurderingen. Jeg går da ud fra, at kommunen i givet fald kan få lov til at købe hospitalsområdet til præcis samme, lave pris, som regionen vil sælge den for til Freja Ejendomme. Det må være rimeligt, hvis Helsingør Kommune kan få lov til at overtage det på samme vilkår, siger Per Tærsbøl, ordfører for De Konservative.

Det bliver i de kommende uger, at regionsrådet skal diskutere salget af Helsingør Hospital og det omkringliggende område. Indtil videre er det som nævnt Freja Ejendomme, der er kørt i stilling som køber. Møller og Tærsbøl ønsker dog, at Helsingør Kommune også kommer på banen.

- Det vil være fuldstændigt fjollet, at det ikke bliver os, der køber det område til den rigtige pris, og jeg er da sikker på, at regionen gerne vil sælge til os på rimelige vilkår. I sin tid forærede vi jo Frederiksborg Amt den grund helt gratis, så hospitalet kunne blive bygget. Og det er her, at den næste udvikling af Helsingør vil foregå. Jeg tænker både på boliger og på erhverv, som der er plads, siger Per Tærsbøl.

Både Tærsbøl og Henrik Møller vurderer, at Helsingør Kommune vil kunne skaffe de nødvendige midler til at købe Helsingør Hospital og den omkringliggende grund. Ingen af dem ønsker dog at sætte en mulig pris på stedet.

- Det er selvfølgelig ikke en blanco-check, som vi giver her. Vi vil ikke købe for enhver pris. Men vi skal som kommune give os selv mulighed for at styre udviklingen, og vi kan i hvert fald udstykke store dele af arealet til nye boliger. I hospitalsbygningen tænker vi sundhedsrelaterede ting ind. Der er også mulighed for uddannelsesinstitutioner? Jeg erkender, at det ikke er en kommunal kerneopgave at købe sådan et område, men hvis chancen byder sig, så skal vi ikke afvise en fornuftig forretning, siger Henrik Møller.

Til sammen sidder Socialdemokraterne og De Konservative på flertallet i Helsingør Byråd - med henholdsvis syv og seks mandater af de i alt 25.

Derfor er der allerede på forhånd flertal for at støtte det forslag, som borgmester Johannes Hecht-Nielsen har fået tilsendt fra de to ordførere om, at Helsingør kommune skal indlede forhandlinger med Region Hovedstaden med henblik på at overtage Helsingør Hospital.

Sandsynligvis vil forslaget dog næppe blive støttet af hele byrådet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik