Syv ting, du kan glæde dig til i 2022

2021 var en blandet fornøjelse for mange. TV 2 Lorry har dog fundet syv ting, som du kan glæde dig til i det nye år.

Panden dunker, slankekuren ligger på lur og et år med både op- og nedture er gået på hæld.

Nu er det tid til at rette blikket mod det nye år, og hold nu helt fast, et år vi skal have.

Her på TV 2 Lorry har vi samlet syv begivenheder, som du kan se frem til, mens du langsomt rejser dig fra sofaens rige igen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Dronning fødselsdag balkon
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Dronningens regeringsjubilæum

Først og fremmest kan du glæde dig til et festligt regeringsjubilæum, når dronning Margrethe skal fejres efter hele 50 år på tronen.

Den 14. januar er det nøjagtig 50 år siden, at dronningen overtog tronen fra sin far, og kongehuset havde planlagt en hel uges festligheder i uge to, der nu er blevet udskudt, indtil samfundet åbner mere op igen. 

Det skal dog ikke holde os fra at glæde os til det væld af royale oplevelser, som venter.

Jubilæet fejres med åbningen af udstillingen ”En Dronnings Smykkeskrin” på Amalienborg-museet, en festgudstjeneste i Vor Frue Kirke, en festforestilling i Det Kongelige Teater og meget mere. 

Du kan se hele programmet, hvor datoer og begivenheder bliver opdateret løbende, på kongehuset.dk.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Snart åbnes Orange Scene og festivalpladsen bliver atter fyldt til randen.
Snart åbnes Orange Scene og festivalpladsen bliver atter fyldt til randen.
Foto: TV 2 Lorry / Arkiv

Roskilde Festivals 50 års jubilæum

Efter to år med aflysninger bliver det - forhåbentligt - i år, at musikelskere kan vende tilbage til Dyrskuepladsen i Roskilde den 25. juni til 2. juli, hvor det længe ventede 50 års jubilæum endelig bliver til virkelighed.

Så hvis du også glæder dig til tømmermænd i et telt og tyk tisstøv, så kan det blive året, hvor vi kan pakke en taske med varmt tøj og endnu varmere øl - og drage mod musikelskernes Mekka - Orange Scene.

Roskilde Festival skriver, at jubilæet bliver endnu mere bæredygtigt og med splinternye tiltag. 

Du kan læse mere om jubilæet på roskilde-festival.dk.

Selv en sagnomspunden festival kan trænge til en fødselsdagssang, og til at synge jubilæet hjem har festivallen booket nogle af de bedste fra ind- og udland, så du kan opleve Jada, Dua Lipa, Tyler the Creator og mange flere.

Alle de offentliggjorte kunstnere kan ses - lige HER.

Er du mere til sportens verden, så er der et væld af historiske øjeblikke på dansk jord, som du kan se frem til.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Jonas Vingegaard imponerede stort med en andenplads i Tour de France 2021 - i 2022 begynder Tour de France i Danmark, og her skal Vingegaard og resten af feltet blandt køre enkeltstart i Københavns gader.
Jonas Vingegaard imponerede stort med en andenplads i Tour de France 2021 - i 2022 begynder Tour de France i Danmark, og her skal Vingegaard og resten af feltet blandt køre enkeltstart i Københavns gader.
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Tour de France begynder i Danmark

København, Roskilde og Lejre får det fineste selskab i hele cykelverdenen fra 1. - 3. juli, når cykelsportens absolutte elite skal kæmpe om den gule trøje i verdens største cykelløb - Tour de France.

Den første etape er en enkeltstart, hvor rytterne skal køre 13 kilometer rundt i København forbi blandt andet Den Lille Havfrue, Amalienborg Slotsplads og Dronning Louises Bro.

Og netop Dronning Louises Bro har en bestemt cykelrekord.

- Dronning Louises Bro er jo noget særligt, fordi det er verdens mest befærdede cykelgade med over 40.000 cyklister dagligt - og det skal tour-feltet selvfølgelig opleve, fortæller ambassadøren for touren i Danmark - overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hun mener, at københavnerne skal se frem til, at byens gader rammes af gul feber.

- Københavnerne skal glæde sig til, at verdens bedste cykel-by møder verdens største cykelløb, og det betyder, at der vil blive masser af fest og gang i gaden, det betyder, at vi får gæster udefra, og så betyder det også, at byen skal males gul, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Anden etape begynder i Roskilde, kører ud af sendeområdet gennem lejre og ender i Nyborg efter en blæsende tur over Storebæltsbroen.

Den tredje og sidste etape på dansk asfalt må godtfolket i Jylland tage sig af. 

Du kan læse meget mere om de tre etaper på dansk grund - lige HER.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Denne petanquekugle ligger lige der, hvor verdensmesterskabet skal spilles Karlslunde..
Denne petanquekugle ligger lige der, hvor verdensmesterskabet skal spilles Karlslunde..
Foto: Julius A.B. Petersen, TV 2 Lorry

VM i Petanque

Nogle kender måske petanque som et hyggeligt havespil, men når det handler om verdensmesterskabet, er sporten bundseriøs. 

Og det bliver en historisk oplevelse, når verdensmesterskaberne for første gang nogensinde skal spilles i Danmark på Karlslunde IF's baner i Greve. Der er en helt særlig grund til, at mesterskabet spilles netop her.

- Det er, fordi at vi har nogle af de bedste petanquefaciliteter, der findes - i Danmark, i Skandinavien, i Europa - måske i hele verden, forklarer formand for Dansk Petanque Forbund, Lars Friis.

Den 12. til 15. maj vil hele verdens petanque-interesserede øjne være rettet mod Karlslunde, hvor en hel hær af kuglekastere kæmper om guldet.  

- Det bliver jo kæmpestort, det bliver første gang, at der er VM i petanque i Skandinavien. Vi regner med, at der kommer mellem 50 og 60 nationer fra hele verden, fortæller formanden for Dansk Petanque Forbund, Lars Friis.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

16 meter lange katamaraner suser med op til 100 kilometer i timen, da SailGP blev afholdt i Århus sidst.
16 meter lange katamaraner suser med op til 100 kilometer i timen, da SailGP blev afholdt i Århus sidst.
Foto: TV 2 Sport

SailGP - "Sejlsportens Formel 1"

Der er også god grund til at se frem til august, hvor nogle af de hurtigste både og sejlere i verden konkurrerer om en af sejlsportens fineste titler i vandet ud for København.

"Sejlsportens Formel 1" er blevet et fast kælenavn til SailGP - et fast hak i kalenderen for sejlentusiaster. Her konkurrerer en lang række nationer i 16 meter lange katamaraner, der suser over vandoverfladen med op til 100 kilometer i timen.

- Forestil jer de ti hurtigste både med de ti største egoer i sporten på en helt kort bane - 15 minutter - fuld action. Der er både, der sejler ind i hinanden, der er både, der vælter, der er fuld tryk på, det er super super fedt, fortæller Jonas Høgh-Christensen, nordisk direktør for SailGP.

Mesterskabet sejles den 19. og 20. august ud for Oceankaj i København på en kort rute mellem Middelgrundsfortet og Trekroner Fort. Her kan du heppe på de danske sejlere, når kæmper om titlen.

- Det bliver en fest for alle københavnere, og fordi vi har så store blå arealer, så passer det som fod i hose, at sejlsportens Formel 1 kommer til København, siger forhenværende overborgmester i København Lars Weiss (A). 

Du kan læse meget mere om SailGP i København - lige HER.

Er du fan af en god museumstur? Og kunne du godt bruge en ny destination? Så kan du glæde dig til nye oplevelser på to museer, der slår dørene op i 2022.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Håndværkerne arbejder hårdt for at gøre ENIGMA klar til åbningen i juni.
Håndværkerne arbejder hårdt for at gøre ENIGMA klar til åbningen i juni.
Foto: Julius A.B. Petersen, TV 2 Lorry

Åbning af ENIGMA - Museum for Post, Tele og Kommunikation

Et helt nyt museum åbner i den gamle posthusbygning på Øster Alle på Østerbro i København, hvor du kan lære om kommunikationens udvikling fra postvæsenets oprettelse tilbage i 1624 til nutidens sociale medier.

På museet kan du selv få teknologien i hænderne i det "digitale sløjdlokale," og så kan du endda selv blive en del af udstillingerne.

- Det bliver sådan, at man faktisk kan komme og blive en del af museets samlinger ved for eksempel at fortælle sine egne historier om, hvordan man første gang brugte en mobiltelefon, eller hvordan var det lige med TikTok, da det kom, fortæller Jane Sandberg, museumsdirektør for ENIGMA.

I museets kælder kan de spilleglade få sig et glædeligt gensyn med fortidens teknologi.

- Der genskaber vi simpelthen en arkadehal, som nogle af dem, der er lidt oppe i årene, kan huske. Sådan et sted hvor man spillede på spillemaskiner, og hvor der lugtede af pomfritter og popcorn, og hvor man havde det sjovt sammen, forklarer museumsdirektør Jane Sandberg.

Du kan læse mere om museet og de første udstillinger, ved at klikke HER.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Stilladset skjuler lige nu Designmuseum Danmarks store og historiske bygning.
Stilladset skjuler lige nu Designmuseum Danmarks store og historiske bygning.
Foto: Julius A.B. Petersen, TV 2 Lorry

Genåbning af Designmuseum Danmark

Det seneste år har Designmuseum Danmark gennemgået en omfattende ombygning, hvor den historiske bygning er blevet gjort i stand. Til juni kan du igen besøge museet og opleve udstillinger om design i fortiden, nutiden og fremtiden, og museumsinspektøren emmer af spænding for genåbningen.

- Jeg kan næsten ikke vente - det bliver virkelig vildt, udbryder museumsdirektør for Designmuseum Danmark, Anne-Louise Sommer, mens hun går gennem de tomme sale.

For hende er publikummet det, der giver museet liv.

- Det er totalt sommerfugle og glæde i maven, altså - fordi et museum lever jo først, når det er fuld af gæster, der får en oplevelse og bliver inspireret og beriget på forskellig vis, så det bliver bare drømmen, når vi åbner op igen.

Til sommer kan du også opleve, hvordan museet inddrager den store gårdhave til både udstillinger, arrangementer og hyggelige stunder.

Du kan læse mere om de første samlinger efter genåbningen ved at trykke lige HER.

Vi håber, at denne oversigt har givet dig nyt mod på året og syv store krydser i kalenderen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik