Syv personer anholdt og sigtet for at stjæle gravemaskiner og professionelt værktøj

To kvinder og fem mænd sigtes for groft hæleri, efter fund af gravemaskiner, vaskemaskiner og professionelt værktøj, som formentlig er stjålet i hovedstadsområdet.

(Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Stjålne entreprenørmasker, værktøj og vaskemaskiner er blevet kørt ud af Danmark på lastbiler fra et rumænsk fragtfirma.

Det mener politiet, som tirsdag rundt om på Sjælland har anholdt fem mænd og to kvinder.

Der blev foretaget anholdelser og udført ransagninger i flere politikredse - Nordsjællands, Midt- og Vestsjællands, Københavns Vestegns samt Københavns Politikreds.

Seks af de anholdte er rumænske statsborgere. De i alt syv personer sigtes nu for groft hæleri. 

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er vores opfattelse, at denne gruppe har en del berigelseskriminalitet på samvittigheden, så det er selvfølgelig med stor tilfredshed, at vi har kunne anholde dem i dag, siger leder af specialgruppen Særlig Efterforskning Øst, Mads Helios. 

- Nu venter den videre efterforskning, så vi kan sikre, at så mange af de stjålne genstande finder deres rette ejere igen, siger han. 

I sagen er der forbindelse til en afsløring midt i juli. Tysk grænsepoliti standsede en rumænsk lastbil, hvor varerne ikke passede med papirerne.

Betjentene fandt små gravemaskiner, som formentlig er stjålet i københavnsområdet, og et stort parti værktøj, oplyser politiet.

Ved anholdelser og ransagninger tirsdag er der blandt andet fundet 12 stjålne vaskemaskiner.

Politiet håber, at man ved hjælpe af serienumre og anmeldelser om tyveri kan forene boremaskiner og andre ting med de rette ejere.

Onsdag skal en dommer afgøre, om der er grundlag for at varetægtsfængsle fire af de anholdte.

Politiet har efterforsket mod gruppen siden maj.

/ritzau/Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik