Syv nye profilskoler i København

 Elever der hopper en regnetabel og bygger en vindmølle. Det er hverdagen på de profilskoler, der findes i København. Og dem skal der være mange flere af, ønsker børne- og ungdomsborgmester Anne Vang, som mener at profilskolerne har mange fordele

Arkivfoto Foto: Lorry

- de er rigtigt gode til at skabe gejst og engagement og retning blandt lærerne, og så er de rigtigt gode til at få børnene til at lære på en sjov måde, siger Anne Vang til P4 København.
De nye profilskoler skal være med til at få de ressourcestærke elever tilbage til folkeskolen, og de kommer til at ligge på Nørrebro, Amager og i Sydhavnen.

Mange af de steder har forældre taget deres børn ud af folkeskolen for at sende dem i privatskole, men nu skal skolernes fokus på kreativitet, idræt og sundhed lokke både børn og forældre tilbage.
De fremtidige profilskoler er allerede udpeget - en af dem er Blågårds Skole på Nørrebro. Her håber skoleleder Klaus Mygind at den nye strategi vil få de mere ressourcestærke forældre til at vælge skolen:
- der er en stærk konkurrence mellem skolerne - specielt mellem os og de private skoler. Ved at blive profilskole kommer vi til at stå stærkere i den konkurrence, siger han til P4 København.

Nu bliver det op til børne- og ungdomsborgmesteren at finde pengene til dem i de kommende budgetforhandlinger på den anden side af sommerferien.

Anlægsudgifterne til etablering af profilskolerne er beregnet til omkring 10 millioner kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik