Syret bus skal få julefrokostgæster til at stille bilen

Julefrokostsæsonen står for døren - og dermed kommer de vigtige opfordringer til at lade bilen stå. Rådet for Sikker Trafik står bag særpræget bus.

Det gælder naturligvis hele året rundt. Men alligevel bliver det lidt vigtigere at minde om her i slutningen af november og helt frem til jul: For mange af os - rigtig mange - går til julefrokoster - og mange kunne jo godt være bare lidt fristet til at tage bilen hjem - måske særligt, hvis det også var den man brugte, da man tog hjemmefra. 

Nu har Rådet for Sikker Trafik sendt en bus på gaden, der - forhåbentlig - kan få flere til at lade bilen stå.

For man vil nok gnide sig i øjnene en gang eller to, når den særlige udgave af linje 1A mellem Avedøre og Hellerup triller forbi. Den er nemlig pakket ind i en utraditionel folie, der får det til at se ud som om, man har kiget særdeles dybt i en flaske med høje procenter. Bussen har alt for mange hjul - og det hele ser lidt dobbelt ud. Og det er meningen!

-I slutningen af november og hele december er der masser af festlige arrangementer, hvor man får glögg, juleøl, snaps og vin. Desværre er der stadig for mange, der glemmer at lade bilen stå, når de har drukket. Nu prøver vi på en utraditionel måde at minde alle om at komme sikkert hjem, siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Reportage fra 2016, hvor Nordsjællands Politi startede jagten på spritbilisterne - i Ramløse.

Antallet af julebranderter, der sætter sig ind bag rattet af en bil og kører ud i trafikken har heldigvis været faldende år for år. Da december var gået i 2017, oplyste Rigspolitiet, at der siden 30. november på landsplan var registreret 275 sager om sigtelser af folk, der havde kørt spirituskørsel. Året før var tallet på 310.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere