Sygeplejersker ramt af jobbet

Sygeplejerskerne i hovedstadsregionen døjer mest med belastende arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen, viser undersøgelse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foroverbøjede stillinger, vrid og tunge løft er dagligdag for sygeplejerskerne på landets hospitaler. Særligt i hovedstadsregionen står det slemt til med arbejdsstillingerne, viser undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd.

21 procent er belastet af foroverbøjede arbejdsstillinger i landsdelen, mens det kun gælder for 11 procent af kollegerne i Region Midtjylland eksempelvis.

- Det er ikke klædeligt, at hovedstadsregionen har det hårdeste arbejdsmiljø.

- Det vil vi prøve at gå i dialog med arbejdsgiverne om, siger Vibeke Schaltz, der er næstformand for Dansk Sygeplejeråds Kreds Hovedstaden.

Undersøgelsen, som i dag bliver omtalt i Fagbladet Sygeplejersken, er lavet på baggrund af besvarelser fra 3500 sygeplejersker landet over.

Når hovedstadsregionen indtager den ærgerlige førsteplads, så kan det blandt andet hænge sammen med, at man her har den største andel af yngre sygeplejersker og et generelt højt arbejdspres.

- Når der er travlt, så er det nemmere lige at gøre det selv i stedet for at vente, så man kan være to om at løfte en patient, siger Vibeke Schaltz.

Men på Hillerød Hospital bliver der gjort noget aktivt for at afhjælpe problemet. Her er 20 forflytningsvejledere blevet uddannet til at hjælpe kollegerne til bedre arbejdsstillinger i løbet af dagligdagen. Målet er at få personalets muskel- og skeletbesvær til at falde minimum 10 procent, når projektet bliver afsluttet til sommer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere