Sygeplejersker frygter at fejle

- Situationen på Akutmodtagelsen i Hillerød er nu så alvorlig, at Dansk Sygeplejeråd (DSR) dagligt får opkald fra medlemmer, der er bange for at miste deres autorisation, hvis en patient klager over utilstrækkelig pleje og behandling.

Foto: Claus Boesen

Sygeplejerskerne har aldrig været ude i så ekstrem en situation før, siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Vibeke Schaltz, der opfordrer Region Hovedstaden til i en periode at lade andre hospitaler aflaste den nordsjællandske akutmodtagelse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

DSR har bedt direktionen på Nordsjællands Hospital om en faglig drøftelse af forholdene på Akutmodtagelsen, hvor der de sidste måned har været 30-40 procent flere patienter end forventet. Mødet finder sted på mandag.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra Regions Hovedstadens koncerndirektion om situationen omkring Akutmodtagelsen i Hillerød, men regionen henviser til direktionen på Nordsjællands Hospital.

Hospitalsdirektør Suzanne Aaholm anerkender, at belastningen lige nu er meget stor på Akutmodtagelsen. Og at man mandag vil tage en faglig drøftelse med DSR.

- Vil vil på mødet høre de punkter og forslag som DSR vil komme med. Vi anerkender, at epidemier og fusionen i Nordsjælland har lagt et meget stort pres på akutmodtagelsen, og at personalet yder en meget stor indsats i en svær situation i disse dage, hvilket vi er taknemmelige for. Men jeg må høre hvad de kommer med, før jeg kan kommentere mere, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik