Sygeplejersker fik erstatning - og blev fyret

Plejehjemmet Lions Park Søllerød har igennem flere år undladt at betale sygeplejerskerne Verena Kluge og Birgit Antvorskov den løn, de skulle have, når de blev kaldt på arbejde om natten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I alt har plejehjemmet snydt de to sygeplejersker for samlet 445.000 kroner. Men dagen efter, at Dansk Sygeplejeråd havde presset plejehjemmet til at udbetale den manglende løn, blev Verena Kluge og Birgit Antvorskov indkaldt til fyring.

- Næsten hver gang, jeg har fået udbetalt løn, har der været ting, der ikke er i orden. Jeg har forsøgt at gøre vores lønningskontor opmærksom på fejlen flere gange. Men de sagde til mig, det var dem, der havde ret. Siden har ledelsen haft et horn i siden på mig, siger Verena Kluge, der har ført sagen for hende og hendes kollega.
Lions Park Søllerød har samtidig overtrådt arbejdsmiljøloven ved at give sygeplejerskerne 120 natlige tilkaldevagter om året, selv om det kun er tilladt at have 60 tilkaldevagter. Da det blev klart, valgte ledelsen på plejehjemmet at fyre Verena Kluge og Birgit Antvorskov med henvisning til, at plejehjemmet skulle omstrukturere.
- Dansk Sygeplejeråd gør opmærksom på, at det er en meget dyr ordning, jeg har. Så jeg ser mig om efter en billigere. Det er en ny struktur jeg laver, siger direktør for Lions Park Søllerød, Birte Jexen til Frederiksborg Amts Avis.
Hos Dansk Sygeplejeråd kalder man sagen for særdeles grov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere