Sygehusvalg kan koste en plads i Folketinget

Beslutningen om placeringen af Region Sjællands kommende hovedsygehus kan ende med at koste den konservative Christian Wedell-Neergaard en plads i Folketinget, skriver DAGBLADET Roskilde.

Årsagen er hans dobbelte rolle som både regionsrådsmedlem og som folketingskandidat i Roskilde-kredsen - en kreds, der tidligere har givet valg til Folketinget. Men stemmer han »forkert« i regionsrådet, set med Roskilde-øjne, bliver det svært for ham at blive genvalgt som folketingskandidat i Roskilde-kredsen. »Forkert« vil være Køge-modellen, der giver et hovedsygehus i Køge, et akutsygehus i Holbæk og blot et nærsygehus i Roskilde.

Og den mulighed vil Christian Wedell-Neergaard ikke udelukke, at han ender med at stemme for.

- Jeg arbejder for, at Roskildes interesser bliver tilgodeset bedst muligt, siger han uden at ville konkretiserede det nærmere, før høringsperioden er omme.
Men der er stort pres på ham fra andre profiler i partiforeningen i Roskilde.

- Det vil være en katastrofe, hvis Roskilde ikke som minimum får et akutsygehus, og jeg synes, man som folketingskandidat i Roskilde bør gå ind for et hovedsygehus i byen som førsteprioritet og som minimum et akutsygehus, siger Carsten Wickmann, formand for den konservative byrådsgruppe.

Gruppefællen Tom Hjorth Andersen:
- Jeg ville have det meget svært, hvis jeg var folketingskandidat i en kreds, og så stemte for, at et supersygehus skulle ligge i en anden kreds, siger Tom Hjorth Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere