Sygehusene får regning for ambulancer

Hovedstadsregionens sygehuse kommer ifølge Politiken alle til at betale en del af regningen for at fastholde antallet af ambulancer i regionens udskældte ambulanceordning og dermed undgå, at ambulancernes udrykningstid bliver længere.

Tirsdag skal forretningsudvalget i Region Hovedstaden tage stilling til, om det vil bevilge penge til, at tre midlertidige ekstra ambulanceberedskaber, som blev købt i september sidste år, skal fortsætte i hele 2010.

Driften af de akutte ambulancer vil dermed blive 20 millioner kroner dyrere end budgetteret. En del af regningen skal betales af sygehusene, som i øjeblikket kæmper med spareplaner og fyringsrunder, fremgår det af materialet til politikerne.

»Det vil være katastrofalt at skære ned på ambulancerne, men jeg synes godt nok, det vil være ærgerligt at tage penge fra sygehusene. Partierne bag budgetforliget bør sætte sig sammen og tale det igennem. Vi har et budget på 36 milliarder kroner, så vi må se på, om vi kan finde pengene på anden måde«, siger den konservative gruppeformand Benedikte Kiær til Politiken.

En del af pengene findes ved en besparelse på vagtcentralen og en forsinket akutlægebil og ved at tage de 5 millioner kroner, der var afsat i reserve i 2010. Tilbage bliver derefter en regning på 9 millioner kroner. Og de tages fra en besparelse, der opstår ved, at regionens sygehuse er stillet over for et ekstra krav om at øge effektiviteten med 1,6 procent, som politikerne gav tilslutning til lige før jul.

SF's gruppeformand, Birgitte Kjøller Pedersen, er indstillet på at bevilge pengene til de tre ambulancer, selv om hun ikke synes, det er rimeligt, at sygehusene skal betale.

»Med den uro, der har været om ambulancerne, er det nødvendigt at bruge ekstra penge, for at borgerne kan føle sig trygge«, siger Birgitte Kjøller Pedersen til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere