Sygehuschef og direktør dømmes for millionbedrageri

4,7 millioner kroners snyd med hospitalspenge koster to mænd hver tre års fængsel og et millionerstatningskrav Chefen for Helsingørs Sygehus' tekniske afdeling og en direktør, hvis selskaber blev hyret til vedligeholdelses- og byggearbejde for sygehuset, har svindlet sig til hver tre år bag tremmer. Det skriver ekstrabladet.dk.

De to mænd stod sammen bag bedrageriet, der har kostet sygehuset og Region Hovedstaden 4,7 millioner kroner.

Sygehuschefen Heine Lerke og entreprenør Niels Dahl på henholdsvis 44 år og 50 år blev ved Retten i Helsingør dømt til at sidde hver tre år i fængsel og betale de mange millioner i erstatning til regionen, som driver sygehuset.

Derudover konfiskerede retten 544.695 kroner, som de to mænd tjente, da de solgte en helikopter, som var blevet købt af mændene gennem et selskab, de havde stiftet.

Ifølge netavisen stod den massive svindel på i fire år og foregik ved, at direktør Niels Dahl sendte fiktive eller overfakturerede regninger til Helsingør Sygehus. Som leder af Teknisk Afdeling sørgede Heine Lerke for, at fakturaerne blev godkendt og betalt.

I alt havde Nordsjællands Politi rejst tiltale for 20 bedrageriforhold, som de blev dømt for.

Snydepelsene fik ved en lejlighed sørget for fakturaer til en samlet værdi af 1.542.000 kroner for blandt andet asbestfjernelse. Arbejdet blev dog aldrig udført. Andre tilfælde viste kreative regninger for luftmålinger, der heller aldrig havde fundet sted.

Begge har under hele forløbet nægtet sig skyldige og har taget sig betænkningstid til, om de vil anke dommen.

Bedrageriet kom for dagens lys, da politiet efterforskede millionsvindel mod en række store danske virksomheder tilbage i 2011, hvor underleverandører fuskede med fakturaerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere