Syge af byggestøj

Larm fra metrobyggeriet i København om aftenen og natten har medført stress og sygdom. Sådan lyder det fra naboer til metrobyggeriet ved Nørrebroparken, der siden januar har måttet finde sig i støjende arbejde hele døgnet rundt.

Arkiv foto Foto: Lorry

I en stikprøveundersøgelse, hvor 37 af de nærmeste naboer til byggeriet har svaret, siger 8 ud af 10, at de generelt bakker op om anlæggelsen af Metro Cityringen. Men konsekvensen ved byggeriet er ganske alvorlige, udtrykker de samtidig. Hver tredje siger, at de for første gang i deres liv har oplevet stresssymptomer,såsom hjertebanken, hovedpine eller koncentrationsbesvær under døgnarbejdet. Knap fire af fem adspurgte har oplevet, at deres nattesøvn blev forstyrret. Næsten hver fjerde oplyser, at de har haft mere end to sygedage, mens døgnarbejdet har stået på.

'Naboer siger, de er gået ned med stress, mens andre er flyttet. Folk oplever døgnarbejdet som voldsomt indgribende i deres liv. Naboerne er generelt tolerante, men stærkt støjende døgnarbejde er ikke i orden', siger Søren Sandahl, talsmand for nabonetværket Metromonitor, der har taget initiativ til undersøgelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik