Syge ældre venter for længe

Henry Hyrpel blev 84 år, før dårligt samarbejde mellem plejehjemmet, Henrys egne læge og hospitalet blev fatalt: I oktober 2010 blev han indlagt på Hvidovre Hospital fra et plejehjem i Tårnby med et liggesår over bl.a. hele bagdelen, som var stærkt betændt. Han døde få uger senere.

Liggesåret var opstået på plejehjemmet, hvor personalet i flere uger kæmpede mod sårene.

Men ifølge eksperter var plejen ikke god nok, og da plejehjemmet bad læger om hjælp, fik de den ikke i tide. Sagen viser, at de forskellige dele af sundhedsvæsnet ikke kommunikerer hurtigt nok: »Denne sag er en øjenåbner for os. Vi arbejder på at sikre kontakt mellem de tre plejehjem, praktiserende læger og hospitaler og en formel kontakt og ansvarsfordeling. Det går bedre, men denne historie peger på noget, som vi ikke er opmærksomme nok på, nemlig at selv om de tre parter kommunikerer sammen, så halter hastigheden i det,« siger Karsten Skawbo-Jensen (K) fra Region Hovedstadens Sundhedskoordinationsudvalg.

Plejehjemmet bad både en praktiserende læge og flere hospitaler om hjælp. Men både Bispebjerg og Hvidovre Hospital afviste at tage Henry akut ind. Henry måtte derfor vente i godt to uger, med store smerter. Sagen er ifølge Danske Patienter ikke enestående og viser, at landets plejehjem ikke har tilstrækkelige ressourcer og faglige kompetencer til at pleje de mest svage patienter. Beboerne er ældre og mere svækkede end tidligere, når de flytter ind, og hospitalerne udskriver de ældre patienter hurtigere efter indlæggelse, skriver Berlingske.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere