Syge ældre snydt for lægehjælp

Syge ældre på plejehjem i København må ofte spejde forgæves efter hjælp fra deres egne praktiserende læger. Det fremgår af en tilsynsrapport fra embedslægerne i hovedstaden, som retter en hård kritik mod sundhedsbetjeningen: Lægerne ønsker ikke at samarbejde med plejehjemmene og komme med oplysninger om nye beboeres sygdomme og medicinbehov. I nogle tilfælde er det vanskeligt for personalet overhovedet at komme i kontakt med lægerne, og det kan også være meget svært at få lægerne ud på sygebesøg, det skriver Berlingske Tidende tirsdag.
»Det handler om de allersvageste ældre, og det er uacceptabelt, at netop deres sundhedsbetjening ser ud til at være dårligere end andre danskeres. Det virker nærmest som et lotteri, om man kommer på et plejehjem med god lægebetjening, eller om man havner et sted med et mangelfuldt tilsyn« siger chefkonsulent Olav Felbo, Ældre Sagen.
Konsekvensen kan blive, at de ældre i stedet hyppigt må indlægges på hospitalet. Ifølge rapporten er det også vigtigt med en tæt kontakt mellem læge og plejehjem for blandt andet at sikre, at de ældre får en optimal behandling af kroniske sygdomme.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere