Svømmehaller hitter som valgløfter

Politikerne i Fredensborg gør det, og det samme gør de i Frederikssund, Lejre og Dragør.

Rigtig mange kommunalpolitikere lover, at hvis de bliver valgt, så får borgerne en ny svømmehal. Og det er der en god grund til, mener Sven Norup, der stiller op for Amagerlisten i Dragør.

- Det er jo sådan i dag, at skolebørnene i Dragør ikke får tilbudt svømmeundervisning. De ligger i stedet på et skrivebord til såkaldt tørsvømning. Det er jo grotesk pinligt, at vi i sådan et velhavende samfund skal lære vores børn at svømme, mens de ligger på et skrivebord, siger han til DR P4 København.

Selvom valgløftet nemt kan ligne valgflæsk, så afviser Sven Norup, at det skulle være tilfældet. Amagerlisten har nemlig regnet ud, hvordan kommunen kan få råd til byggeriet.

Godt med konkrete løfter, siger forsker

Det samme har Socialdemokraterne i Lejre, fortæller spidskandidat Carsten Rasmussen, der går til valg med svømmehal som et konkret tilbud til vælgerne. Han undrer sig over, hvorfor flere partier ikke lover borgerne, det de vil have.

- Det er nok fordi, vi har stillet forslaget meget konkret og ikke bare som snik-snak. Så er de andre partier ikke meget for at tage stilling til det, siger han.

Og det er en rigtig god idé at give konkrete løfter, siger kommunalvalgsforsker Christian Elmelund-Præstekær fra Syddansk Universitet.

Svært for vælgere at forstå, at man går til valg på nulvækst

- Det kan godt være lidt vanskeligt for vælgerne at forstå, at man for eksempel går til valg på nulvækst. Det er tekniske valgløfter, hvorimod en svømmehal kan alle forholde sig til, siger han til DR P4 København.

Valgforskeren mener også, at løfterne er et tegn på, at kommunernes økonomi er i bedring.

- Politikerne har nok i de tidligere valgkampe, hvor der har været en økonomisk krise, været påpasselige med at love ting, som de kunne få svært ved at holde, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Line Baun Danielsen

playNul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

katten charlie genforenet med ejer efter fem år

Katten Charlie forsvandt for fem år siden – nu er han endelig forenet med sin ejer igen

Nordsjællands Hospital

Hospital fjerner en omstridt formulering fra folder til kommende forældre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere