Svindlere fik lyn-lån for 300.000 kr.

Dokumentfalsk og bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Sådan lyder hovedanklagerne mod en 25-årig mand fra Helsingør, som i går blev varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Helsingør Dagblad torsdag.

Han har dog ikke været alene om bedragerierne. De er ifølge anklageren begået sammen med tre andre sigtede i sagen. Det drejer sig om en 20-årig mand fra Farum, en 24-årig mand fra Kokkedal og en 24-årig dansk mand med svensk adresse.
De to førstnævnte blev i går varetægtsfængslet i henholdsvis fire og to uger, mens danskeren med adresse i Sverige fik sin anholdelse opretholdt i tre gange 24 timer.
De fire mænd er sigtet for at have optaget lynlån på internettet og for at have købt varer på afbetaling i forretninger til et beløb på i alt mindst 300.000 kroner.
Det skete vel at mærke uden at nogen af dem havde mulighed for eller vilje til at betale pengene tilbage, mener anklageren.
Ifølge efterforskningsleder, vicepolitikommissær Anders Schardelmann fra Nordsjællands Politi har de i mindst 15 forretninger i Nordsjælland og i Storkøbenhavn, heriblandt i flere forretninger i Helsingør, købt fladskærms-fjernsyn, radioer og anden elektronik på afbetaling.
Det skete blandt andet ved at fremvise lønsedler, som mændene havde forfalsket.
Schardelmann oplyser, at de anholdtes navne i gentagne tilfælde dukkede op i forbindelse med forretningernes og netlåns-selskabernes opgørelser over afbetalingsordninger og kontantlån, der ikke blev betalt tilbage.
Da politiet begyndte at gå lånekontrakter, som var blevet optaget over internettet, nærmere efter i sømmene, kunne de blandt andet via de såkaldte IP-adresser spores tilbage tilbage til helt specifikke computere, som tilhørte en eller flere af de nu fængslede og anholdte.
Mændene er alle kendt for tidligere tilfælde af berigelseskriminalitet, og afsløringerne af deres bedragerier beskrives som en "sidegevinst" i forbindelse med en anden efterforskningssag, som politiet på nuværende tidspunkt ikke vil gå i detaljer med.
- De mistænkte har typisk solgt de fladskærms-fjernsyn, som de købte på afbetaling, videre til andre indenfor deres personkreds. Vi har fundet en del tom emballage hos dem, fortæller Anders Schardelmann til Helsingør Dagblad.
- Men de har også fået andre til at optage lån for sig, og det kan ikke afvises, at der dukker flere medgerningsmænd og hælere op, efterhånden som vi får forsket videre i sagen, fortsætter efterforskningslederen.
Bedragerierne har stået på over en længere periode og frem til marts i år, og kvartetten blev anholdt på deres bopæle i forgårs. Døren til boligen til den 25-årige helsingoraners adresse på Mariehøj i Helsingør måtte åbnes af en låsesmed, og under ransagningen af hans hjem i Helsingør fandt politifolkene flere varer, som nu skal undersøges nærmere. Inden dørene til grundlovsforhøret i går blev lukket, oplyste den 25-årige fra Helsingør at han kun delvist kunne erkende sigtelserne, mens det endnu er uvist hvordan de tre øvrige stiller sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere