Sverri Nielsen er Danmarks hurtigste roer - på land

Ved weekendens DM i indendørs-roning kom både bredden og eliten til fadet.

58:00

Når vejret i vinterhalvåret ikke er til roning på åbent vand, holder roerne formen ved lige i romaskinerne indendørs, og tusindvis af motionister kender romaskinen fra fitnesslokalerne rundt om i landet. Til stævnet i Gladsaxe Sportscenter skal vi møde nogle af entusiasterne, motionisterne og de bedste af de bedste indenfor ergometer roning.

Sverri Nielsen her i midten i blå trøje ved DM i indendørs roning. Foto: Jens Rungø

1 af 2

Igen, fristes man næsten til at sige. Igen i år var forventningerne tårnhøje til Sverri Nielsen. Og igen satte Sverri Nielsen ny danmarksrekord og forbedrede dermed sin egen tid fra sidste år med omkring 4 sekunder.

Det er lidt af et speciale, Sverri Nielsen efterhånden har udviklet i disciplinen ergometer-roning, for nu blev det 4. gang inden for de seneste fem år, at han formåede at overgå sig selv i den specielle disciplin ergometer-roning og dermed forbedre sin egen rekord fra tidligere.

Indendørs roning - eller roning i ergometermaskine - udfylder behovet for benhård træning, som eliteroerne har vinteren igennem for at holde formen ved lige. De fleste af os kender til apparatet, som står i det lokale fitnesscenter, og lige så mange af os ved, hvor ubønhørligt krævende, det er at udfordre maskinen.

Effekten af træning i romaskinen er dobbelt så energikrævende som løb og tre gange så krævende for kredsløbet, når vi sammenligner med cykling. 

Tæt på verdensmesterskab

Sverri Nielsen var ved VM i Østrig sidste år 3/100 af et sekund fra at blive verdensmester i singlesculler på kongedistancen 2.000m, og han er en af favoritterne til dette års OL på samme distance. Ved DM-stævnet i Gladsaxe Sportscenter kunne han heller ikke komme uden om, at hans forsøg på endnu en rekord var et af højdepunkterne i lørdagens fyldige program, hvor også kvindernes OL-kandidat Fie Udby Erichsen var til start hos kvinderne.

Læs også Nye fitnesscentre kæmper om din gunst med e-gym og japansk lyntræning

Tidligt i sin karriere opdagede Sverri Nielsen, at han ikke alene havde et stort talent i båden på vandet, men også var flyvende i romaskinen på land. Roere hopper sidst på efteråret i romaskinen indendørs og holder formen ved lige indtil april, hvor det igen går løs på vandet.

Men for Sverri Nielsen blev det også en vigtig disciplin i sig selv at optimere præstationen i romaskinen, og allerede i 2013 satte han som 20-årig sin første uofficielle danmarksrekord i tiden 5:53.4.

Favorit til OL

Sverri Nielsen roede under weekendens DM de 2.000m i tiden 5:44.3, og hans rolle som en af favoritterne til sommerens OL er dermed ikke blevet mindre.

De sled og sled, men flyttede sig ikke ud af stedet. DM i roning på land i den såkaldte ergometer-romaskine blev afviklet denne weekend i Gladsaxe ved København.

Ergometer-roning er de seneste år blevet hver mands eje i motionscentrene, hvor omkring hver 10. dansker nu er medlem og forsøger at holde sig i form. Og det har sat sit præg på DM-stævnet i Gladsaxe Sportscenter, hvor en lang række forskellige løbs-kategorier stod på programmet.

Flemming Bay Nielsen, Bagsværd Roklub, er med sine 83 år alderspræsident ved årets DM.  Foto: Jens Rungø, TV 2 Lorry

Firma-stafet, senior-roning og konkurrencer for børn ned til tiårsalderen var en del af arrangementet, og med mulighederne for at gå online med ergometer-maskinen kan man nu sidde i sin romaskine hjemme i privaten og konkurrere med alverdens ro-entusiaster.

Læs også Jakobs gåture er ved at blive en populær motionsmagnet

Der blev gået til stålet og alle roere gav sig 110%, uanset niveau. Her er det Tobias Bork Christensen fra Holstebro Roklub, der netop har overstået de 2.000m Foto: Jens Rungø, TV 2 Lorry

Ulrik Lynge og Eskild Ebbesen er værter i vores program fra DM i indendørs roning, og det vises søndag på TV 2 Lorry kanalen kl. 20:30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik