Svenstrup Gods meldt til politiet

Godsejer Christian Wedell-Neergaard er stærkt berørt over politisag om udledning af ammoniak i vandløb fra godset, skriver DAGBLADET Køge.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget i Køge Kommune har besluttet at melde Svenstrup Gods til politiet for to gange at udlede for meget ammoniak i et lille vandløb via godsets private biologiske renseanlæg. Overskridelserne af vilkåret på 6 milligram ammoniak pr. liter er sket sidste år og i juni i år - senest lå tallet på 16 milligram pr. liter og var derfor markant for højt.
- Funktionen på godsets renseanlæg er stadig ikke bragt i orden, og da vi to gange har fået konstateret overskridelser, har vi besluttet at melde Svenstrup Gods til politiet, siger formand for udvalget, Mikael Mogensen (S).
På Svenstrup Gods er baron Christian Wedell-Neergaard, som er tidligere konservativ formand for Folketingets miljøudvalg, stærkt berørt af sagen:
- Det er beklageligt, at det er kommet dertil, at kommunen mener, det er nødvendigt at politianmelde os. Personligt er jeg dybt ulykkelig over at være blevet involveret i sådan en sag. Det ligger slet ikke til mig at gøre noget, der er ulovligt, understreger han.
På godset har man bakset med det supermoderne, miljørigtige anlæg, som blandt andet er blevet bygget helt om her i sommer. Men tilsyneladende har anstrengelserne været uden effekt.
- Jeg er stærkt utilfreds med, at anlægget ikke fungerer optimalt, og jeg skal i dag have et møde med leverandøren, som vi holder ansvarlig, siger Christian Wedell-Neergaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere