Svenstrup Gods meldt til politiet

Godsejer Christian Wedell-Neergaard er stærkt berørt over politisag om udledning af ammoniak i vandløb fra godset, skriver DAGBLADET Køge.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget i Køge Kommune har besluttet at melde Svenstrup Gods til politiet for to gange at udlede for meget ammoniak i et lille vandløb via godsets private biologiske renseanlæg. Overskridelserne af vilkåret på 6 milligram ammoniak pr. liter er sket sidste år og i juni i år - senest lå tallet på 16 milligram pr. liter og var derfor markant for højt.
- Funktionen på godsets renseanlæg er stadig ikke bragt i orden, og da vi to gange har fået konstateret overskridelser, har vi besluttet at melde Svenstrup Gods til politiet, siger formand for udvalget, Mikael Mogensen (S).
På Svenstrup Gods er baron Christian Wedell-Neergaard, som er tidligere konservativ formand for Folketingets miljøudvalg, stærkt berørt af sagen:
- Det er beklageligt, at det er kommet dertil, at kommunen mener, det er nødvendigt at politianmelde os. Personligt er jeg dybt ulykkelig over at være blevet involveret i sådan en sag. Det ligger slet ikke til mig at gøre noget, der er ulovligt, understreger han.
På godset har man bakset med det supermoderne, miljørigtige anlæg, som blandt andet er blevet bygget helt om her i sommer. Men tilsyneladende har anstrengelserne været uden effekt.
- Jeg er stærkt utilfreds med, at anlægget ikke fungerer optimalt, og jeg skal i dag have et møde med leverandøren, som vi holder ansvarlig, siger Christian Wedell-Neergaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik