Svenskerne valfarter til Nordsjælland

Det svenske broderfolk har for alvor kastet sin kærlighed på Nordsjælland. Ifølge seneste tal fra VisitNordsjælland er antallet af svenske overnatninger steget fra 8971 kommercielle overnatninger i maj 2011 til 12.272 i maj 2012. Det svarer til en stigning på 23 procent.

De mange svenske overnatninger er et bevis på, at markedsføringen af Nordsjælland virker, lyder det fra Visit Nordsjællands direktør Dorte Kiilerich til Frederiksborg Amts Avis.

- Tidligere blev Nordsjælland ikke markedsført som en selvstændig destination i udlandet, men det gør vi nu med Den Danske Riviera og Kongernes Nordsjælland, og det er en del af forklaringen, siger hun og peger på den svenske kronekurs som en anden god årsag.

- For Sverige er kursen altafgørende, og nu hvor kursen er blevet reguleret på plads, kan vi se, at det er en medvirkende årsag. Desuden har vi en hovedstad, som fungerer som en magnet. De var hurtigst til at få vendt modgang til fremgang, og det smitter også af heroppe, forklarer hun.

Den positive tendens er ikke kun at se hos svenskerne. Også nordmændene har fået øjnene op for Nordsjælland. Her er der målt en fremgang siden maj 2011 på 19 procent.

Ser man på fordelingen af overnatninger er der også her optur over hele linjen. Både antallet af overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrehjem og lystbådehavne var højere i maj måned i år end samme tidspunkt sidste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere