Svenskere skal drive danske plejehjem

Svenske servicegiganter står nu klar til at indtage danske plejehjem og handicapcentre. Svensk økonomis store vanskeligheder i 1990'erne tvang udliciteringsbølger igennem, der har givet den svenske service- og plejebranche et forspring på 10-15 år i forhold til danske konkurrenter. De er nu i topform til at vinde kommende offentlige kontrakter i Danmark, skriver dagbladet Børsen.

»Vi ønsker at byde i andre kommuner end dem, vi er i nu,« siger Geir Lagreid, der er chef for svenske Aleris Omsorg i både Danmark og Norge.
Det svenske serviceselskab, der er ejet af kapitalfonden EQT, har i snart fem år drevet tre ældrecentre i Gribskov Kommune og har netop genvundet en kontrakt i Solrød på drift af et ældre- og handicapcenter. Aleris opstod i Sverige i starten af 1990?erne, da det svenske udbudseventyr for alvor tog fart.
»Jeg ser store muligheder i det danske marked, da mange kommuner har en anstrengt økonomi,« siger Geir Lagreid. Han forklarer, at kommuner normalt sparer 15-20 pct. på omkostningerne ved at lægge drift af eksempelvis ældrepleje ud i privat regi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere