Svenske brødre anklaget for at veksle falske 20-kroner

To mænd er tiltalt for at have spillet for små 12.000 kroner i falske danske 20'ere i færge-kasinoer.

To svenske brødre på 56 og 51 år befinder sig torsdag i Retten i Roskilde, mistænkt for at have fremstillet falske danske 20-kroner og have puttet 597 af dem i spilleautomater på to forskellige færger mellem Sverige og Danmark. Spilleriet foregik på en weekendtur fra 30. oktober til 1. november forrige år.

Ifølge anklageskriftet vidste de to mænd godt, at mønterne var falske. Men brødrene nægter sig skyldige. Det anede de ikke, påstår de begge.

Den ældste bror fortæller, at pengene kom fra en af hans gode venners kammerat, som han havde lånt over 100.000 kroner til. Tilbagebetalingen kom i form af en stor taske fyldt med danske mønter.

- Jeg var overbevist om, at det var mønter, som kom fra opbrudte parkeringsautomater. Jeg talte dem ikke, for jeg ville ikke have dem, siger han i retten.

Den 56-årige forklarer, at han prøvede at sende dem tilbage til manden, men at han var rejst til Kina.

Omkring en måned efter færgeturen, skulle de to brødre køre på ferie til Tjekkiet med den ældste brors kone, konens 20-årige nevø og deres 14-årige søn. Her tog den ældste bror mønterne med sig.

Det drejede sig ifølge anklagen om næsten 60.000 danske kroner.

På vej mod færgen til Tyskland stoppede de ved en Danske Bank i Kastrup, hvor den ældste brors kone gik ind for at veksle nogle af mønterne. Resten af familien blev i bilen.

Lidt senere gjorde hun det samme i en Jyske Bank i Greve. Men her tilkaldte ekspedienten politiet, da hun blev mistænksom.

Konen skyndte sig at skrive en sms til den yngste bror - "kør" stod der. Det gjorde familien så, lige efter politibilen ankom. Den ældste bror havde nemlig dårlige erfaringer med politiet fra tidligere.

Først næste dag kunne han læse i avisen, at konen blev anholdt, da hun prøvede at veksle falske mønter. Senere blev de to brødre anholdt i Sverige.

Konen er allerede dømt og fik fem måneders fængsel. Dommen i sagen mod brødrene ventes at falde tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere