Svensk pensionistbande på spil i København.

Svenske pensionister planlagde bankrøveri i København. Svensk politi mistænker banden for flere røverier. Fredag blev tre mænd på henholdsvis 52, 63 og 70 år varetægtsfængslet ved retten i Kristianstad i Skåne.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Det skriver Ekstra Bladet. De tre blev anholdt onsdag kort før de ifølge politiets formodning ville begå endnu et røveri. Denne gang i København.

- Vi mener, de ville slå til mod et pengeinstitut i den sydlige København. De nærmere detaljer vil jeg ikke komme ind på, siger Ingvar Widell, pressetalsmand, politiet i Skåne, til Ekstra Bladet.

Politiet mistænker dem for at stå bag en røveribølge begået gennem de seneste tre-fire måneder, og hvor røverne har opført sig særdeles hårdkogt.

Ved et røveri i september blev der anvendt automatvåben - ved et andet røveri i august skød røverne mod politiet under flugten.

I alt mistænkes den aldrende bande for mellem ti og tyve røverier gennem den seneste årrække. Blandt andet et eller flere på Sjælland.

- Gennem de seneste måneder har politiet i Skåne målrettet efterforsket mod banden. Efterforskningen er sket i samarbejde med både det svenske rigspoliti og politiet i Danmark, forklarer Ingvar Widell.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik