Svensk brand holder Københavns Fondbørs lukket

En brandalarm i et datacenter i den svenske by Vasby har givet teknikproblemer, hvorfor Københavns Fondbørs ikke er åbnet som vanligt kl. 9 i morges.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Teknikken driller hos Nasdaq OMX, selskabet bag fondsbørsen i blandt andet København, og derfor er åbningen af onsdagens aktiehandel udskudt. Kort før middag er fondsbørsen fortsat lammet.

Også børserne i Reykjavik, Helsinki og Stockholm er ramt.

Det fremgår af en meddelelse fra Nasdaq OMX ifølge Ritzau Finans.

Der er ikke oplyst et forventet tidspunkt for, hvornår problemerne er løst.

- Vi venter sådan set bare på, at vi kan komme til at arbejde. Så vi væbner os med tålmodighed, men vi går ikke i panik over det, siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos investeringsbanken ABG Sundal Collier til Ritzau Finans.

Nasdaq Nordic forklarer til Ritzau Finans, at det er en brandalarm i et datacenter i svenske Vasby, der er årsag til forsinkelsen.

Læs også Rengørings-app går på minibørsen i jagt på millioner

Nasdaq ved ikke, hvor længe der vil gå, før der er kommet styr på situationen, men at man arbejder på højtryk for at ordne det.

- Ellers er det, som det plejer, og vi vil egentlig bare i gang med arbejdet, siger Tue Østergaard.

Han nævner specifikt den mulige fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank, Chr. Hansens kapitalmarkedsdag i London og den løftede anbefaling af Novozymes fra hans bank til "hold" fra "sælg", som kan komme til at tage fokus, når markederne endelig åbner.

/ritzau/

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik