Svensk avis: SAS og forbund nærmere en løsning

En kilde siger til svenske Dagens Industri, at flyselskabet og fagforeningerne er tættere på en løsning.

Der kan være et lille gennembrud på vej i forhandlingerne mellem SAS og de mange fagforbund, som forhandler om en spareplan, der blandt andet betyder lønnedskæringer og forringede pensionsvilkår for tusindvis af ansatte.

Det svenske medie Dagens Industri skriver, at fagforbundene og SAS har nærmet sig hinanden under de hårde forhandlinger, som finder sted i København.

En kilde siger til netavisen, at forhandlingsklimaet er forbedret, efter SAS skal have oplyst til fagforbundene, at kravene til medarbejderne i spareplanen ikke er ultimative.

Forhandlingsparterne skal nå til enighed senest søndag

De mere officielle meldinger går dog på, at positionerne mellem SAS og fagforeningerne fortsat er fastlåste.

Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef ved SAS i Danmark, fortæller, at der fortsat forhandles mellem parterne.

- I forhold til de igangværende møder er det klart, at der skal to underskrifter på en aftale, og at vi - efter at have indkaldt til forhandlinger - nu er i dialog med vores faglige repræsentanter, siger hun.

Forhandlingsparterne skal nå til enighed inden søndag, hvor SAS' bestyrelse mødes for at beslutte, hvorvidt forudsætningerne for planens gennemførelse er til stede. Det er endnu uklart, hvad der sker, hvis der ikke er en løsning klar søndag.

Spareplan nødvendig for forlænget kreditaftale

- Skal man tro SAS' egne udtalelser, så er det slut med flyselskabet, siger Tommy Larsson, forhandlingschef ved Svensk Pilotforening, til Dagens Industri.

Fredag forhandles der videre om spareplanen, som forbundene fik en mere detaljeret beskrivelse af torsdag. Spareplanen fra flyselskabet er nødvendig for, at SAS kan få forlænget en kreditaftale på cirka tre milliarder kroner til udgangen af marts 2015.

Det har syv af de nye långivere i SAS samt regeringerne i Danmark, Norge og Sverige krævet. Kreditaftalen er således afgørende for SAS' overlevelse.

Ansatte beskæres med 6000 medarbejdere

Med i spareplanen er omfattende nye ændringer for de ansattes lønforhold og løntrin, som kan betyde lønnedgang på op til 15 procent samt forringede pensionsvilkår.

Hele spareøvelsen lyder på 2,6 milliarder kroner og omfatter blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og flyselskabet Widerøe.

I alt vil man med planen beskære antallet af ansatte i SAS med 6000 medarbejdere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere