Svanevej efter terror: Nu er her helt almindeligt igen

Blomsterne, der blev lagt ved Omar El-Husseins dødssted, er fjernet fra Svanevej, der nu ligner sig selv igen.

Tirsdag eftermiddag er alle blomster og hilsner helt og aldeles fjernet fra den formodede attentatmand Omar Abdel Hamid El-Husseins drabssted på Svanevej nær Nørrebro Station i København.

Politiet er nu heller ikke længere umiddelbart til at få øje på, og på Al-hilal skolen, der ligger klos op ad gerningsstedet, har der været åbent hele dagen, og eleverne har været i skolegården som vanligt.

Enkelte nysgerrige fodgængere har i løbet af tirsdagen været ude for at inspicere stedet. Det er dog svært at forestille sig, hvilke scener der har udspillet sig på Svanevej de seneste par dage, fortæller en af de forbipasserende, Alixandir Barakk.

- Nu er her jo helt almindeligt igen. Man kan ikke se, hvad der er sket, og det, synes jeg, er godt. Det er vigtigt at komme videre efter alt det, der er sket, siger hun.

Blomsterne og hilsnerne blev mandag lagt ved Svanevej 1, hvor Omar Abdel Hamid El-Hussein tidligt søndag morgen blev skudt og dræbt efter en skudveksling med politiet.

Et andet sted, der har været i fokus efter skyderierne i København, er Mjølnerparken. Den formodede gerningsmand er opvokset i boligbyggeriet, der ligger i Københavns Nordvestkvarter.

Sent mandag aften mødte politiet talstærkt op ved Mjølnerparken, da beboere berettede om, at en camouflageklædt mand gik rundt i området. Da politiet først fik øje på manden, flygtede han, før han senere blev anholdt.

Det viser sig tirsdag aften, at manden intet har med terrorangrebene at gøre.

Ifølge TV2, som har talt med politikommissær Lars Krabbe ved Københavns Politi, er manden løsladt men sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han kan ikke sige noget om, hvilket våben der er tale om.

Formanden for Mjølnerparkens bestyrelse, Søren Dalsgaard, vil ikke kommentere den konkrete sag, men han kan fortælle om reaktionerne fra beboerne i bofællesskabet.

- Dybest set så er reaktionen her den samme som hos resten af Danmarks borgere. Det er jo en rigtig voldsom hændelse, så folk er chokerede og triste, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere