Svært for Køges håndværkere at løfte i flok

Det skulle være så godt, men det er faktisk hamrende svært. For visionen om at samle en gruppe af de lokale håndværkere i Køge i et konsortium eller partnerskab for at byde ind på de kommende store byggeprojekter som supersygehus, ny by og ny station i Køge Nord og byomdannelsesprojektet Køge Kyst er vanskelig at føre ud i livet.

En af hovedårsagerne er økonomien og ansvaret for den garanti, som et fælles byggeselskab i givet fald skal stilles, når der skal bydes ind på de store anlægsopgaver, skriver DAGBLADET Køge.
- Der skal stilles nogle garantier, og som en af de store virksomheder er vi jo ikke interesseret i at tage risikoen for en masse mindre virksomheder, siger Peter Wium fra tømrervirksomheden Nils Wium.

Han er ikke optimist, når det handler om at samle de lokale håndværkere i en flok.
- Jeg tror ikke på det her, når det handler om de store opgaver som supersygehuset. Det kan vi slet ikke løfte i Køge, siger Peter Wium.
Formanden for Køge Erhvervsudviklingsråd, Ulf Stephenson, er enig i, at opgaven ser svær ud.
- Det er svært, det er der ingen tvivl om, og det er meget, meget vigtigt, at virksomhederne selv vil være med til at sikre det her. Det handler om tillid virksomhederne i mellem, siger Ulf Stephenson, som meget gerne modtager idéer til, hvordan arbejdet kan styrkes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere