Svært for Køges håndværkere at løfte i flok

Det skulle være så godt, men det er faktisk hamrende svært. For visionen om at samle en gruppe af de lokale håndværkere i Køge i et konsortium eller partnerskab for at byde ind på de kommende store byggeprojekter som supersygehus, ny by og ny station i Køge Nord og byomdannelsesprojektet Køge Kyst er vanskelig at føre ud i livet.

En af hovedårsagerne er økonomien og ansvaret for den garanti, som et fælles byggeselskab i givet fald skal stilles, når der skal bydes ind på de store anlægsopgaver, skriver DAGBLADET Køge.
- Der skal stilles nogle garantier, og som en af de store virksomheder er vi jo ikke interesseret i at tage risikoen for en masse mindre virksomheder, siger Peter Wium fra tømrervirksomheden Nils Wium.

Han er ikke optimist, når det handler om at samle de lokale håndværkere i en flok.
- Jeg tror ikke på det her, når det handler om de store opgaver som supersygehuset. Det kan vi slet ikke løfte i Køge, siger Peter Wium.
Formanden for Køge Erhvervsudviklingsråd, Ulf Stephenson, er enig i, at opgaven ser svær ud.
- Det er svært, det er der ingen tvivl om, og det er meget, meget vigtigt, at virksomhederne selv vil være med til at sikre det her. Det handler om tillid virksomhederne i mellem, siger Ulf Stephenson, som meget gerne modtager idéer til, hvordan arbejdet kan styrkes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik